Blant søkere til stillingen som debattredaktør er VGs Hans Petter Sjøli (til høyre) og tidligere Budstikka-redaktør Kristine Brunmark og pressesjef Mina Ghabel Lunde i Warner Music Norway (begge infelt).
Blant søkere til stillingen som debattredaktør er VGs Hans Petter Sjøli (til høyre) og tidligere Budstikka-redaktør Kristine Brunmark og pressesjef Mina Ghabel Lunde i Warner Music Norway (begge infelt).

Disse vil redigere NRK.nos debatt

De kommer fra mediebedrifter som NRK, VG og Klassekampen. Og flere av dem er langt fra twitterblyge.

Dagen før julaften var fristen for å søke på jobben som debattredaktør i NRK. Den som får den nyopprettede stillingen skal bygge opp og drifte lisenskringkasterens nettdebattredaksjon.

Mao og debatt

Blant de mer profilerte søkerne er VG-kommentator Hans Petter Sjøli. Før Sjøli begynte å skrive for VG, hadde han jobbet for Klassekampen, Dagsavisen og Dagens Næringsliv. I 2005 ga han dessuten ut boka «Mao, min mao. Historien om AKPs vekst og fall» på Cappelen Damm.

Blant kvinnene peker Mina Ghabel Lunde, som har en fortid i NRK som nyhetsjournalist, seg ut. Hun jobber i dag som pressesjef i Warner Music Norway. Hun er med sine 29 år dessuten den yngste på lista, dersom vi ser bort fra de fem kandidatene som er unntatt offentlighet.

Interne

Blant NRKs interne kandidater fins blant annet Nina Alida Nordbø. Hun jobber i dag som prosjektleder i NRK. Blant andre interne kandidatene er Anne Linn Kumano-Ensby, som jobber som reportasjeleder på nettnyheter, og Frank Sivertsen, som er prosjektleder.

Tidligere Budstikka-redaktør Kristine Brunmark er også blant søkerne. Hun har blant annet jobbet som prosjektleder for avisas nettbrettsatsing.

Totalt har 19 personer – ni kvinner og ti menn – søkt på stillingen.

De øvrige kandidatene inkluderer Frode Bentsrud Hauenschild, forlagsredaktør, Finn Hjalmar Pedersen, vaktsjef, Anders Haaland-Dahl, programleder i P4, Siri Bergerud, produsent i Limelight, Elin Martinsen, Magne D. Antonsen, journalist i VG, Gunnar Mørk og Klassekampen-journalist Martin Grüner Larsen.

 

Powered by Labrador CMS