Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

DR demper regionale nettnyheter

Hos NRK gires det derimot opp.

Ifølge danske Journalisten har lisenskringkasteren Danmarks Radio (DR) bestemt seg for å gire ned nettrykket i regionene. I stedet for å produsere mellom 10 og 15 saker hver dag skal det heretter produseres rundt tre saker.

Målet er færre, men bedre egenproduserte nyheter, sier kanalsjef for dr.dk Michael Arreboe til danske Journalisten. En av oppgavene nå er å levere nyheter med et regionalt utgangspunkt til en landsdekkende nyhetsoversikt på nettstedet.

Ved DR Bornholm forteller journalist og tillitsvalgt Torsten Raagaard at omleggingen har ført til utilfredshet.

– Når vi kun skal lage en eller to historier om dagen, så kan vi heller ikke konkurrere, sier han.

Trapper opp

Mens danskene demper trykket på sine regionale nettsider, tenker NRK motsatt. Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen sier til Journalisten at det er uaktuelt for NRK å trappe ned satsingen på digitale plattformer.

Hun viser til at DR har en annen mentalitet til det lokale enn NRK etter at den danske lisenskanalen i sin tid overlot til dansk TV 2 å etablere distriktssendinger.

At Danmark i geografisk størrelse er litt mindre enn Finnmark, tror hun nok spiller inn i de to kringkastingenes forskjellige tankeganger.

– Vår målsettingen er ikke nedtrapping, vi har ambisjoner om å øke. Våre regionale nettsider kommer til å få mye mer tv-innhold. Vi holder på med en opptrappingsplan nå, sier hun og viser til at det vil for eksempel bli flere direkteoverføringer enten det er en hendelse eller noe NRK skaper.

– Vårt spesiale er radio og TV. Å øke utbudet av det er naturlig.

Vil konkurrere

Strategien færre, større, bedre støtter hun fullt ut. Det er ifølge distriktsdirektøren et mål også for NRK, men ikke å konkurrere med de andre mediene er en logikk Grethe Gynnild-Johnsen ikke helt forstår.

– Det er ikke aktuelt for oss ikke å være med i en norsk nyhetskamp.

Powered by Labrador CMS