Feriepraten:

Trives med å snappe små historier

Dagsrevyen-reporter Ann Kristin Liestøl syns det er flaut å bli intervjuet selv.

Publisert Sist oppdatert

Ann Kristin Liestøl

Alder: 38

Stilling: Reporter og leder i Dagsrevyklubben

– Du debuterte fra talerstolen på NJs landsmøte tidligere i år. Hvordan har det påvirket lysten til å drive med organisasjonsarbeid i ettertid?

– Å ta ordet fra talerstolen har ikke påvirka meg noe i den ene eller andre retningen. Skulle bare mangle om vi ikke kjemper for det vi tror på. Men det gjorde inntrykk da vi i Dagsrevyklubben sammen med Dagsnyttklubben fikk støtte av NJ-landsmøtet i at Norsk Journalistlag er i mot den nye kontraktsformen som sprer seg der folk blir «fast ansatt som vikar/tilkallingsvikar». Det er bra å vite at hele organisasjonen synes det er viktig å jobbe mot en betegnelse i kontraktene som skaper tvil rundt og gir inntrykk av at det opereres med ulike grupper fast ansatte.

– Kan vi vente å se deg på talerstolen igjen om to nye år?

– Med det engasjementet som er i Dagsrevyklubben skal du ikke se bort fra at klubbleder finner veien til talerstolen, men hvem som er leder om to år vet ingen. Men jeg tipper det blir flere viktige debatter om NJ i årene fremover. Blant annet om hva som er viktigst: å hegne om journalistikken, eller å ha størst mulig tariffmakt.

– Dagsrevyens journalister skal ut å finne yngre intervjuobjekt. Hvordan går det?

– Går ikke det ganske bra da? Personlig syns jeg det er viktig at vi som journalister tar de ekstra telefonene for å finne nye, relevante stemmer i stedet for å velge det som går fortest og ringe dem som vi vet sier ja. Men det krever at vi bruker ekstra tid. Og dette gjelder enten det er Kurt på 19,  Aisha på 29 eller Marit på 90 vi kontakter.

– Hvilke planer har du for sommeren?

– Norgesferie. Sunnmøre og Sørlandet.

Snapper

– Mange av oss er innom Facebook flere ganger til dagen. Hvordan er det med deg?

– Vel, jeg har fått med meg at du skal bli tobarnsfar til jul. Grattis!

– Takk for det.

– Jeg er mer aktiv på Snapchat enn på Facebook. Jeg trives bedre med å snappe små historier. Og i klubbstyret vårt går det mye i snapchat.  Både i møter og på fritida.

– Ville du klart å stenge av Facebook i ei uke eller mer?

– Ikke om jeg var på jobb fordi jeg bruker Facebook som et arbeidsverktøy. Men klarer nok lettere å stenge av facebook i en ferie. Men bra du ikke spør om jeg klarer å la være sjekke mailen.

Liker best å stille spørsmålene selv

Strømproblem

– Smarttelefonen er et viktig redskap for journalister, men for noen er det en slags avhengighet. Hvordan er det med deg, hvor avhengig er du?

– Smarttelefonen har jo virkelig endra arbeidshverdagen for oss journalister, men mobilprodusentene må skjerpe seg for Snapchat tømmer mobilen for strøm.

– Kringkastingsrådet: Ja takk, eller nei takk?

– Ja takk til at politikerne bestemmer det! Men jeg syns det er helt ok at folk kan sende inn en klage og bli tatt seriøst.

– Hva gjør deg flau i jobbsammenheng?

– Syns det er flaut å bli intervjuet. Liker best å stille spørsmålene selv.

Opplysning

– Hva er ditt morsomste sommerjobb-minne?

– Har flere, men husker godt dette fra sommerjobben på Opplysningen i Volda før mobiltelefonen var allemannseie:

Ann Kristin: Velkommen til Opplysningen 180 – hva kan jeg hjelpe deg med?

Kunde: Skulle hatt telefonnummeret til Sverre Liestøl.

Ann Kristin: Her har du nummeret, men det er ikke vits å ringe til han fordi han er på ferie.

Kunde: Hæ,  hvordan vet du det?

Ann Kristin: Fordi det er faren min.

– Hvilken journalistisk sak kunne du tenke deg å bruke en måned på å jobbe med?

–  Er kanskje litt dumt å være veldig konkret på det i denne spalta, men det ville fort blitt noe innen eldreomsorg. Men jeg jobbet mye med idrettspolitikk for en del år siden, så du skal ikke se bort fra at det også er noen prosjekter der som hadde vært interessante å jobbe med.

Les om flere personer i artikkelserien Feriepraten.

Powered by Labrador CMS