Kristin Solberg går til NRK og blir Istanbul-korrespondent. Foto: Kathrine Geard
Kristin Solberg går til NRK og blir Istanbul-korrespondent. Foto: Kathrine Geard

Kristin Solberg ny korrespondent

Vinneren av Den store journalistprisen skal jobbe fra Istanbul.

Publisert Sist oppdatert

NRK styrker korrespondentnettverket og ansetter ytterligere to korrespondenter. I tillegg til Kristin Solberg blir Guri Norstrøm NRKs korrespondent i Berlin.

Kristin Solberg har lang erfaring som korrespondent i det aktuelle området. Hun har siden 2007 bodd og arbeidet i de fleste landene Istanbul-korrespondenten skal dekke. Hun har også studert arabisk, skriver NRK i en pressemelding.

Solberg kommer fra Aftenposten. Tidligere i år delte hun Den store journalistprisen med Anders Sømme Hammer.

Istanbul-korrespondenten skal dekke Sørvest-Asia og deler av Midtøsten.

LES OGSÅ: Disse vil bli korrespondent

Berlin gjenopprettet

Guri Norstrøm arbeider i dag i NRK Nyheters utenriksredaksjon og har tidligere jobbet i flere lokalaviser, ved NRKs distriktskontorer og nyhetene i TV 2 og NRK.

Norstrøm har en Bachelor i kultur- og samfunnsvitenskap fra Universitetet i Bergen, Bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Bodø og en Master of Science i sammenlignende politikk fra London School og Economics. Hun snakker flytende tysk, russisk, engelsk og spansk og har studert og jobbet i flere land, som Russland, Tyskland og Spania.

Som korrespondent i Berlin skal hun dekke store deler av Europa og kunne avlaste både korrespondenten i Brussel og i Moskva når det er nødvendig.

Det primære dekningsområdet til Berlin-korrespondenten er det tysktalende Europa og Øst-Europa.

- Vi er veldig glade for å kunne besette de nye korrespondentjobbene med to så dyktige journalister, sier nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk

De nye korrespondentkontorene vil åpne så tidlig som mulig neste år.

 

Powered by Labrador CMS