Bjerkaas gir seg

Leder NRK til ny K-sjef er på plass.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Seks år er nok som kringkastingssjef, slår Hans Tore Bjerkaas fast. I dag har han kunngjort at han ikke ønsker å gå for en ny periode som toppsjef i NRK. 

- Hvorfor dette valget?

- Fordi nok er nok. Det er en krevende jobb og seks år er bra lang tid. Jeg føler jeg har fått gjort det jeg hadde ideer om å gjøre i NRK, sier Bjerkaas til Journalisten.

Nye kanaler 

I hans tid som kringkastingssjef har blant annet tv-kanalene NRK3, NRK Super og nettjteneste Yr.no sett dagens lys. Samtidig er bakkenettet for fjernsyn blitt digitalisert.

Han forteller at valget ikke var lett, særlig fordi det var ønsket at han skulle fortsette. Men etter å ha veiet karrierevalget videre gjennom sommeren, tok han beslutningen om ikke å fortsette som toppsjef i NRK lenger enn sittende periode tilsier. Altså 19. mars neste år. 

- Hva gjør man etter å ha vært kringkastingssjef?

- Det har jeg ikke tenkt på, jeg må se om det er noen bruk for det jeg har av erfaring og kompetanse. Jeg har ingen planer. Eneste beslutning jeg har tatt så langt er at seks år som K-sjef er bra. 

For en person som karakteriserer seg selv som introvert, har stillingen vært krevende. For som kringkastingssjef står man sentralt i offentligheten. Som når ligningen hans omtales i fagbladet Journalisten.

- Nei, he-he, den var ikke så ille. Det var jeg forberedt på. Dette er jobb med mye trøkk både internt og eksternt, og det samlede trøkket har vært vanskelig. 

Trist dag

NRKJ-leder Hege Iren Frantzen karakteriserer nyheten som trist. 

- Bjerkaas har vært opptatt av NRKs uavhengighet og har i sin periode tydeliggjort NRKs samfunnsoppdrag. Samtidig så opplever i han som en god sjef som lytter til innspill og som er opptatt av hverdagen til de ansatte i NRK.

Hun sier det er for tidlig å spekulere i hvem som blir ny sjef eller hva den personen bør ha av kompetanse. En prosess rundt jakten på Bjekaas’ etterfølger settes nå i gang, men hun sier likevel at det er viktig for NRK at selskapet fortsetter å være et uavhengig og moderne mediehus som er viktig for det norske folk.

 

Powered by Labrador CMS