NRK kan «lyde av lørdag»

P4 tapte på alle punkter i kravet om å stoppe bruken av programtittelen «Lyden av lørdag», melder NRKs intranett «Torget».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

P4 gikk til retten for å få stoppet bruken av tittelen på NRK1-satsingen «Lyden av lørdag». P4 mente det var for likt deres eget slagord «Lyden av Norge». Radiokanalen har brukt dette slagordet siden 2003, og mente at NRKs programtittel kunne føre til forvekslinger.

Nå har Oslo byfogdembete slått fast at tittelbruken ikke er lovstridig. Det er verken brudd på varemerkeloven eller markedsføringsloven. P4 er dessuten dømt til å betale 96.000 kroner i saksomkostninger.

NRKs advokat Ane Stokland hevdet i retten at saken i realiteten handler om P4 skal ha monopol på to helt dagligdagse ord i det norske språk, nemlig «lyden av». Nå er hun tilfreds med at retten har gitt NRK medhold.

– Jeg synes kort og godt at dette er en riktig, viktig og klar avgjørelse, sier hun til «Torget».

Programdirektør Vidar Nordli-Mathisen i Program Oslo er også fornøyd.

– Jeg er glad for at retten finner det urimelig å forhindre bruken av en programtittel som bare halvveis ligner et slagord. Ut fra dommen er det heldigvis ikke slik at kommersielle krefter kan kjøpe seg eksklusiv rett til å bruke dagligdagse ord og vendinger, sier han.

Powered by Labrador CMS