K-rådet vil ikke drøfte kattekvinnen Nano åpent

Kattekvinnen Nano gikk viralt og ble omtalt i utenlandske medier etter at P3 tekstet reportasjen på engelsk. Men Kringkastingsrådet stenger streamen når innslaget diskuteres.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha skapt mange og lange diskusjoner var det knyttet forventninger til Kringkastingsrådets behandling av NRK P3s innslag om kattekvinnen Nano. Da rådet var kommet til posten sa rådsleder Per Edgar Kokkvold at denne drøftingen ikke ville bli streamet.

– Denne saken egner seg ikke for det. Vi legger til diskusjon mot slutten av dagen. Jeg ville aldri finne på å sende en slik sak for åpne dører i min tid i PFU, sa Kokkvold.

Ett rådsmedlem protesterte

Senterpartipolitiker Torvild Sveen protesterte på Kokkvolds beslutning, men dette rokket ikke ved etikknestorens holdning.

Da NRK P3-programmet «Verdens rikeste land» publiserte en reportasje om kattekvinnen Nano i slutten av januar, var det mange som mente og trodde at innslaget var et humorinnslag.

Det ble tydelig avkreftet av redaksjonssjef Bjørn Tore Grøtte hos Journalisten den gang.

Les også: Nano forteller NRK at hun er en katt

Spredte innslaget internasjonalt

Han fortalte da om en enorm pågang fra publikum som ville se, dele og diskutere innslaget. Også fra utlandet. For videoreportasjen NRK hadde publisert på blant annet Facebook.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

Ikke uventet grep medier i utlandet også tak i saken. Både britiske medier som Daily Mail, The Telegraph og Cosmopolitan dekket den. Amerikanske medier som tabloiden New York Post, konkurrenten New York Daily News og nettstedet Mashable tok tak.

P3s reporter lot Nano få komme fritt til orde i innslaget hvor det ble hevdet at hun ble født i feil kropp. Hun var egentlig en katt og forvekslingen skyldtes trolig en genfeil. Dette lot P3 bli stående uimotsagt. 

Powered by Labrador CMS