Julie Brodtkorp under Høyres landsmøte i 2015. Foto: Tomas Moss/Høyre/Flickr
Julie Brodtkorp under Høyres landsmøte i 2015. Foto: Tomas Moss/Høyre/Flickr

Her det det nye Kringkastingsrådet

Julie Brodtkorb (43) ble fredag oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet for tre år framover. 

Publisert Sist oppdatert

– For regjeringen er det viktig å sikre NRK som et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud av høy kvalitet. Julie Brodtkorb har bred erfaring fra næringsliv, politikk, og medier og jeg er trygg på at hun vil lede rådet på en god måte, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Det er regjeringen som utnevnte de siste medlemmene fredag. Statsråden sier videre at det nye rådet er satt sammen med tanke på kontinuitet og behovet for flere yngre medlemmer.

– Samtidig har vi styrket den medievitenskapelige kompetansen og erfaringen fra publisistisk virksomhet, sier Grande.

Det er regjeringen som fredag utnevnte seks medlemmer og deres varaer. Kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland blir vara for den nye K-råds-lederen. Nestleder i rådet blir forsker Torgeir Uberg Nærland. Vara blir generalsekretær i Landslaget for lokalaviser og Venstre-politiker Rune Hetland.

Andre medlemmer er lege Bushra Ishaq med vara rådgiver Ida Aalen, redaktør Vebjørn Selbekk med vara Inger Gunn Sande, førsteamanuensis Eiri Elvestad og vara formilingssjef Randi Wenche Haugen og konseptutvikler Marius Karlsen med vara postdoktor Erik Knudsen.

I desember ble det kjent at Stortinget utnevnte tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland som nytt medlem av Kringkastingsrådet sammen med Ap-politiker Tove Karoline Knutsen, tidligere FpU-leder Ove Vanebo, Sp-politiker Kathrine Kleveland og SV-politiker Akhtar Chaudhry som nye medlemmer for de neste fire årene. Ap-politiker Sigvald Oppebøen Hansen og Høyre-politiker Marvin Wiseth fortsetter.