«Fanthomas»-produsent bak ny NRK-serie

SUNDVOLDEN (Journalisten): NRK lanserer den nye animasjonsserien kun på nett.

Før jul lanserer NRK en animasjonsserie eksklusivt for nett. Animasjonsserien går under arbeidstittelen «Monarkiet» og handler ikke overraskende om kongefamilien.

Står bak «Fanthomas»

Lørdag viste frontredaktør Frank Gander i NRK fram en kort smakebit fra serien for 140 journalister på konferansen Gull & Gråstein på Sundvolden. Frontredaktøren vil ikke si mer om selve serien fordi lanseringen ikke er spikret ennå.

Den nye serien produseres av Qvisten Animasjon. Selskapet står bak seriene «Fanthomas» og «Sex og singelsiv», som har gitt stor suksess for VGTV med flere hundre tusen visninger.

Eksklusivt nettinnhold

Gander avviser at serien må tolkes som at rikskringkasteren tar opp kampen med VGTV om nettserier. Frontredaktøren sier det er nødvendig med eksklusivt innhold på nett for å nå det unge publikummet.

- Vi er et mediehus som historisk sett er bygd på kringkasting. Derfor vil vi også ha eksklusivt nett-TV-innhold. For å oppfylle allmennkringkastingsoppdraget overfor aldersgruppa mellom 20 og 40 år må vi også være på nettet med alle typer innhold, sier Gander.

Startsted

Han utelukker likevel ikke at «Monarkiet» også kan bli vist på TV. Viktigere mener han det er å signalisere at nettet ikke bare er et sted for å se eller høre det som allerede har blitt sendt på TV- og radiokanalene.

- Vi vil eksperimentere med nettet som startsted også for andre ting som dokumentarer, historiske saker og undersøkende journalistikk, sier Gander og viser til at NRK nå søker etter nettjournalister til Dokumentar- og samfunnsavdelingen.

Powered by Labrador CMS