Sølvguttene håper å sikre seg historiske og vernede Store Studio. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sølvguttene ønsker å kjøpe NRKs Store Studio

– Et arkitektonisk smykke, sier dirigent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sølvguttene har kastet seg inn i kampen om å sikre seg historiske og vernede Store Studio, når NRK flytter fra Marienlyst i Oslo.

NRK presenterte torsdag planprogrammet for hva Marienlyst skal fylles med når NRK etter hvert flytter ut etter 80 år. Nå drømmer Sølvguttene om å kjøpe Store Studio, som skal fredes.

– Store Studio er rett og slett et arkitektonisk smykke. Det vil være en drøm om Sølvguttene fikk overta, sier korets dirigent Fredrik Otterstad til ABC Nyheter.

Koret er nå i dialog både med Kulturdepartementet og Oslo kommune om ideen.

En kjøper kan ikke endre den vernede funkisbygningen, som ble påbegynt i 1938. Det gamle radiostudioet er et påbygg knyttet til Kringkastingshuset. En idé har vært at en kommersiell aktør bygger hotell i Kringkastingshuset og benytter Store Studio som konferansesal eller bar.

Det håper Fredrik Otterstad at det ikke blir noe av.

– Selv ville jeg satt pris på at Kringkastingshuset ble brukt til kulturformål, og at noen store kulturorganisasjoner går sammen om bruken, sier han.

Det kjente guttekoret Sølvguttene ble startet i 1940 og ble på 60-tallet slått sammen med NRKs guttekor. I dag består Sølvguttene av 80 sangere.

NRKs forslag til planprogram for Marienlyst ble fremlagt torsdag. Store studio er blant de bygningene som er fredet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Powered by Labrador CMS