Ole Torp i studio i sitt nye program. I bakgrunn den aller første gjesten, Brynjar Meling. Skjermdump: NRK
Ole Torp i studio i sitt nye program. I bakgrunn den aller første gjesten, Brynjar Meling. Skjermdump: NRK

Ole Torp setter seerrekord

I sitt første «Torp» på NRK2 setter Ole Torp seerrekord på kanalen.

Publisert Sist oppdatert

Nesten hver fjerde seer som hadde TV-en på så Ole Torp da han gikk på luften med sitt nye program tirsdag kveld. Det betyr at 272.000 seere fulgte Torps intervju med Krekars forsvarsadvokat Brynjar Meling. Det er ifølge analysesjef Kristian Tolonen i NRK er årsbeste for NRK2 om man ser bort fra sportssendinger.

– Jeg er kjempelykkelig for dette. Det er veldig morsomt at et program som har som ambisjon å ha intelligent innhold slår så godt. Vi ser at folk har vært nysgjerrig og av grafene kan vi også se at de har fulgt med hele veien.

Dette kommer som en gladnyhet for Torp etter at Aktuelt ble besluttet lagt ned i fjor. Den gang var et av argumentene for nedleggelsen at NRK hadde tre debattprogrammer som alle traff samme alderssegment.

Torp forteller at det var sorgtilstand etter at programmet gikk inn, og at forslaget om det nye programmet kom fra ham omtrent i samme moment.

Hvem som skal intervjues om en uke, vet han ikke. Det kastes ball mellom ham og vaktsjef Ingebjørg Sæbø om hvilke navn som skal dukke opp. Da er deet særlig viktig at de ikke hver gang har en mann i dress fra Oslo 3. Viktig for Torp er det også at ikke det blir et såkalt programmatisk intervju hvor det hukles av på blokken for hvert svar, men at intervjueren heller tar seg tid til å lytte.

Ikke under beltestedet

– Hvor ligger forbedringspotensialet for journalistikken videre i sesongen?

– Det kommer veldig an på gjesten. Gjestene er forskjellige og de skal komme fra forskjellige samfunnsområder. Dette skal ikke være et underholdningsprogram, men saklig nyhetsmagasin hvor er person som står for noe, beveger eller bestemmer i landet vårt, skal intervjues. Det vil være forskjell på en næringslivsleder, advokat eller skuespiller.

Han forteller at intervjuobjekt skal være forberedt på at den erfarne journalisten vil stille spørsmålene rett fram. Det kan være de er harde, men de skal være aldri være under beltestedet. Og så skal de oppleves som fair.

– De skal møte en intervjuer som er rimelig godt forberedt og er ivrig i å søke etter ærlige svar. Jeg tror du kommer langt med folk om du oppfører deg ordentlig.

Powered by Labrador CMS