«NRK-reporter» var PR-rådgiver

Dagsrevyen presenterte onsdag Ingveig Tveranger som NRK-reporter under det såkalte kokke-VM. Hun har arbeidet for arrangøren.

Onsdag denne uka kunne Dagrevyen bringe gladsaken om at nok en nordmann har vunnet kokkemesterskapet Bocuse d’Or

Se innslaget her.

Tveranger var ifølge Linkedin journalist i NRK Rogaland fra 1994 til 2008. Siden har hun arbeidet som PR-rådgiver. Nettstedet hennes forteller at hun har hatt flere virksomheter i matbransjen på kundelista, inkludert Bocuse d’Or.

Dagsrevyen introduserte henne slik:

– Og med på telefon har vi reporter Ingveig Tveranger. Du har fulgt konkurransen. Hva var det som gjorde at nordmannen vant? spør anker Nina Owing.

– Jeg tror han visste veldig godt hva dette gikk i. Han har vært med før, og da klarte han ikke å vinne. Nå var han så revansjelysten at han har trent og trent og gjort mange utradisjonelle og spennende ting. For å klare å løfte seg helt opp til det øverste nivået. Og noe av det som vi kanskje tror kanskje gjorde at han klarte det er at han bruker en del norske råvarer som ligger helt i toppen i verdensklassen. Blant annet har han brukt poteten Gulløye fra Nord-Norge i retten. Og det tror jeg kan være med å løfte han fram.

Kommunikasjonsfeil

– Dette var rett og slett en gedigen kommunikasjonsfeil innad, sier publiseringsredaktør Stein Bjøntegaard i NRK til Journalisten. - Det gikk veldig fort. Hun har jobbet i NRK, og så ble det oppfattet som at hun var NRK-reporter. Det er hun ikke, hun er PR-rådgiver. Hun ble intervjuet som en som var til stede.

– Var det gjort noen forhåndsavtale?

– Det var ikke gjort noen forhåndsavtale, det ble gjort der og da, og det var det som gjorde at dette ble feil.

– Det er lenge siden hun jobbet i NRK?

– Ja, det er veldig lenge siden.

[quote:1-left]

– Hvordan oppsto denne misforståelsen? 

– Jeg vet ikke, det ble oppfattet slik. Det var en gedigen feil.

– Hun er PR-rådgiver innenfor den kulinariske matbransjen. Det er jo litt viktig å plassere henne på rett sted. Er det gjort noe for å rette opp?

– Vi har ikke gjort noe etterpå for å rette det opp. Men vi er klar over at det var feil.

– Hun holder jo fram en matvare der også. Det er vel litt spesielt når hun framstår som reporter?

– Ja, det er selvfølgelig helt feil.

Egen regning

Tveranger bekrefter overfor Journalisten at det ikke var gjort noen forhåndsavtale.

– Jeg tror de ringte meg opp fordi de ikke fant noen andre å ringe. Jeg var i Lyon på egen regning fordi jeg er litt matgal. Jeg var med og hjalp til med ulike ting i Lyon. Så jeg er frilanser og kommunikasjonsrådgiver eller PR-rådgiver. Jeg var der mest fordi jeg elsker å være i Lyon når det er kokke-VM, sier Tveranger, som oppholdt seg en uke i den franske byen.

Tveranger sier hun ikke hadde oppdrag for arrangøren, og har heller ikke hatt det på flere år.

– Jeg kjenner hele gjengen, men jeg har ingen oppdrag for dem. Jeg jobbet for dem i 2008 da det var europamsterskap her i Stavanger, hvor jeg bor. Etter det har jeg ikke hatt oppdrag.

– Hvordan kom avtalen med NRK i stand?

– Det tror jeg var et utslag av at NRK oppdaget at det foregikk, og at de trengte noen til å fortelle om hvordan det hadde vært. De ringte meg opp rett etter at Ørjan (Johannessen, journ.anm.) vant. De ringte sikkert mange, men jeg svarte.

Frilanseren sier hun heller ikke har produsenten av poteten som hun nevner på kundelista.

Powered by Labrador CMS