Carsten Bleness. Foto: Kathrine Geard
Carsten Bleness. Foto: Kathrine Geard

Disse vil bli NRK-sjef på Sørlandet

Tidligere avisredaktører, vaktsjefer og faglærer på søkerlisten.

Publisert Sist oppdatert

Å finne en distriktsredaktør til NRK Sørlandet har vært en lang prosess for NRK. Først ble stillingen lyst ut, men så måtte søknadsfristen utvides for å få mer oppmerksomhet rundt den. I tillegg ble Hodejegerne koblet inn for å finne kandidatene.

Sju på lista

Mer enn to måneder etter at Kjell Pihlstrøm forlot distriktskontoret, er listen over søkere endelig klar.

I alt befinner det seg sju navn på søkerlista etter at en skal ha trukket søknaden, melder Arendals Tidende.

Den mest profilerte søkeren er tidligere ansvarlig redaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness (51). Han gikk av som redaktør i avisen for halvannen måned siden da han ikke lenger følte det riktig å lede avisen.

Sjefen for Fædrelandsvennens snart oppløste nettavdeling Christian Storjord (46) er også blant søkerne. Storjords stilling er terminert og han, som andre ledere i Fevennen, må søke på ny lederstilling. Storjord har også vært ansvarlig redaktør i Gjengangeren i Horten.

Lokale navn

Seniorrådgiver Trond Indrebø Hovland (53) i Landeandcompany har bakgrunn som ansvarlig for A-pressens nettsatsinger og har tidligere arbeidet som journalist i APOR, NRK og Agderposten.

Hovland har også arbeidet med New Media Network.

Anders Sårheim (38) arbeider som redaksjonssjef i NRK Sørlandet.

Tor Ivar Lindeland (52) er faglærer i medier og kommunikasjon på Tangen Videregående skole i Kristiansand. Lindeland har tidligere arbeidet for NRK.

Frank Mersland (44) har bakgrunn som journalist i Fædrelandsvennen. Han arbeider i dag som reportasjeleder i avisen.

Petter Karl Aanonsen (33) er forsideredigerer i Drammens Tidende, han har tidligere også vært ansvarlig redaktør i TVDrammen.

Powered by Labrador CMS