I «Trio – Odins Gull» ble unge tv-seere kjent med fra venstre Nora (Naomi Hasselberg Thorsrud) og kompisene Lars (Bjørnar Lysfoss Hagesveen) og Simen (Oskar Lindquist). Foto: NordicStories/NRK

Tv-serie blir film

Etter tre år som serie på NRK Super flytter de unge «Trio»-heltene nå over på det store lerretet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Suksesserien ble kalt for «Bobseybarna møter C.S.I.» da den hadde premiere i 2013. Der ble det tre sesonger med spenning for barn i alderen 8-12 år.
Trio er navnet som de tre nysgjerrige ungdommene Nora, Lars og Simen bruker om seg selv når de i tv-versjonen har jaktet på «Odins gull» i sesong én, «Cybergull» i sesong to og nå i vår leter de etter «Keplerdiamantene».

De unge skuespillerne Naomi Hasselberg Thorsrud, Oskar Lindquist og Bjørnar Lysfoss Hagesveen blir med over til kinolerretet, sier produsent Rune H. Trondsen i produksjonsselskapet NordicStories til NTB.

– Vår plan var å kapre dem så unge at de kunne være med tvers gjennom, sier Trondsen, som sier man hele tiden planla tv-serier fulgt av en film for hele familien.

– Vise barna Norge

Det har vanket både Gullrute-pris og nominasjon til KidScreen-pris i 2014 for «Trio», som har manus av Morten Hovland og Trond Morten Venaasen. Nå er produksjonsselskapet Nordic Stories tildelt 6 millioner kroner i produksjonstilskudd etter markedsvurdering av Norsk filminstitutt, til en film kalt «Trio – Jakten på Olavsskrinet».

Handlingen beskrives som «en spenningsfylt actionhistorie der jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin står i sentrum». Etter hundrevis av år med leting er nå Trio på sporet». Det loves en «spektakulær skattejakt» med Olavsmyten, Nidarosdomen og norsk natur som bakteppe. Totalbudsjettet er drøye 19 millioner.

– Vi kommer til å filme fra Skjåk via Trondheim til Lofoten. Det blir en reise gjennom hele landet. Det er viktig at norske barn får se sitt eget land på film, sier produsent Rune Trondsen, med et lite hint til andre storproduksjoner for de yngre.

Søker støtte

Nå er NordicStories ifølge Trondsen i diskusjoner med både Midtnorsk Filmsenter og Nordnorsk Filmsenter, etter å ha fått støtte fra Film3 – som støtter filmer fra Innlandet – til de tre tv-sesongene av «Trio».

Regissør for kinoversjonen blir Margret Bergheim, som også hadde hånd om «Trio – Cybergullet» for fjernsyn.

Da «Trio – Jakten på Odins gull» var premiereklar, uttalte hovedrolleinnehaver Naomi Hasselberg Thorsrud, som da var 11 år, til NTB at hun følte hun hadde lite til felles med rollekarakteren Nora.

– Jeg har nesten ikke noe til felles med henne. Hun er veldig aggressiv, selv om hun også føler for å hjelpe andre. Jeg måtte lære å slå, og å bokse. (©NTB)

Powered by Labrador CMS