En svensk journalist mener NRK skylder ham 181.000 kroner. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
En svensk journalist mener NRK skylder ham 181.000 kroner. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Krever NRK for nær 200.000 kroner

Svensk journalist kaller den norske lisenskringkasteren for «skurker».

En svensk journalist stevner NRK for 24.000 euro, tilsvarende 181.000 norske kroner. Årsaken er at han mener han ikke har fått betalt for arbeid utført for den norske lisenskringkasteren. Det skriver svenske Journalisten.

Researcharbeid

Bakgrunnen er at journalisten har stått for research til reportasjer NRK har laget om ekstremistiske miljøer. Det skal ha tatt ham 24 dager å kartlegge militante islamistiske grupperinger i Sverige og Norge.

– Årsaken til at NRK ikke vil betale er at de er skurker, sier Muhammed til svenske Journalisten. Han omtales anonymt av hensyn til faren ved å infiltrere militante organisasjoner.

NRK mener kravet er urimelig fordi de mener journalisten har fått betalt for den jobben som er utført i henhold til de avtaler som foreligger. 

– Han har utført research for oss som vi har betalt ham for. Utover det har han ikke utført andre oppdrag som vi skal betale for, sier NRKs advokat Thomas Myhr til svenske Journalisten.

Men Muhammed mener han gjorde mye mer enn hva partene var enige om, og sendte derfor ny regning.

Må deponere penger

Det er fortsatt et åpent spørsmål om rettsprosess innledes. Den norske tingretten har nemlig gått med på et krav fra NRK om at Muhammed må deponere 50.000 kroner først. Det er penger journalisten ikke har.

– NRK stiller spørsmål ved om jeg er bosatt i Sverige for på den måten å slippe å betale det selskapet skylder meg, forklarer Muhammed til det svenske fagbladet.