– Det blir nok litt voksenopplæring

Etter fire års permisjon forbereder Tomm Kristiansen sin gjenkomst i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er gått noen år siden Tomm Kristiansen var å se rapporterende fra Sør-Afrika på NRK. Nå er den mangeårige NRK-journalisten på vei tilbake til Marienlyst. Når sommeren er på hell tropper Kristiansen opp til første arbeidsdag i NRK.

Kristiansen, som de siste to årene har vært kommunikasjonssjef for hjelpeorganisasjonen ACT International, ser fram til å komme tilbake til gamle kolleger i det hvite hus på Marienlyst.

Morgenmøter

– Å tilbringe morgenmøte med den gjengen er noe andre folk ville betalt for å kunne være med på. Og så blir det vel voksenopplæring av data og andre slike skremmende ting, og å gjøre jobben da. Hva den blir vet jeg ikke, men jeg tar nok ikke feil om jeg får en del med urix å gjøre.

Egentlig var Kristiansen på vei tilbake til NRKs hovedkontor i 2006. Da hadde han vært korrespondent i Cape Town i fire år. Men før han rakk å pakke koffertene helt, ble han spurt om han ville være kommunikasjonsrådgiver for Sør-Sudans president Salva Kiir.

Hjelp

To år arbeidet Kristiansen for presidenten før han igjen skulle vende nesen hjem, men heller ikke denne gangen klarte han å komme seg til Norge. Kristiansen mellomlandet, som han selv kaller det, i Genève og den kristne hjelpeorganisasjonen ACT International. Fortsatt i permisjon fra NRK, noe han er veldig takknemlig for.

Veteranen kaller NRK svært sjenerøse som har gått med på en så lang permisjon, og ACT en organisasjon som gjør noe med det han selv tidligere bare har rapportert om.

Rykk

Samtidig gjør han det klart at det har rykket i korrespondentnerven når store ting skjer, som nå på Haiti.

– Jo da, den gjorde det da. Jeg sitter her og organiserer info om Haiti og er ikke der selv. På den ene side en ubendig lyst til å være der, samtidig som jeg er glad jeg slipper når jeg ser hvordan journalistene sliter der.

Tomm Kristiansen er tilbake i NRKs utenriksavdeling fra august.

Powered by Labrador CMS