Christian Strand. Foto: Kathrine Geard

Strand-sesong med sterke tall

Christian Strand har vært sommervikar på NRK, og programmet hans har falt i smak tross tropevær.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I år fikk Christian Strand fikk fem ukers ekstra sommerjobb med sitt talkshow «I kveld» som kom inn som erstatning for Sommeråpent på NRK1.

Å hoppe etter Wirkola

Med ca. 100.000 seere var «I kveld», hvor Strand debuterte som talkshow vert i januar, det mest sette faste programmet på NRK2, mens tradisjonsrike Sommeråpent i snitt hadde litt over 400.000 seere. Noen ville nok kalle det å hoppe etter Wirkola, men Strand har gjort det relativt bra med den mer lavmælte satsingen «I kveld».

– Til og med tirsdag har Strands program hatt 281.000 seere i snitt, noe som tilsvarer 27 prosent av tv-seerne på tidspunktet. Programmet hatt flest seere på tirsdag, med i snitt 323.000 seere som utgjør en markedsandel på 30 prosent. Forklaringen her ligger nok både i hva slags innhold «I kveld» har hatt disse dagene, og hva konkurrentene våre sender i tidsrommet, sier Kristian Tolonen i NRK Forskning.

Manuela slo ikke an

Manuela Osmundsens første medieopptreden etter alt bråket som ledet til hennes avgang, var derimot ingen slager. Mandagens sending med Manuela hadde 242.000 seere, marginalt under snittet, også for mandager, forteller Tolonen.

Han presiserer at Sommeråpent på mange måter var en mye større satsning enn «I kveld» og også gikk klokken ni om kvelden, som er en bedre sendetid enn 22.30.

– Gitt sendepunktet og det at Sommeråpent var en mye større satsning gjør Strand det relativt bra, sier Tolonen, som mener den største utfordringen tross alt er været:

– På de varmeste dagene faller tv-seingen som en sten, og det er jo forståelig – folk må jo nyte været.

Powered by Labrador CMS