Yr.no ga NRK mobil opptur

Nordmenns iver etter å surfe nettet på mobilen økte med 13 prosent i sommerukene. NRK.no øker mest.

Publisert   Sist oppdatert

TNS Gallup har siden uke 45 i fjor hatt egen statistikk for surfing på de største nettavisenes mobiltilpassede sider. Som vi skrev i begynnelsen av juni opplever trafikken på disse sidene kraftig vekst.

100.000 på Dagbladet

Denne utviklingen har fortsatt gjennom hele sommeren. Fra uke 26 (første uke i skoleferien) til uke 31 (siste uken i juli) steg antallet ukentlige unike brukere med 13 prosent.

Landets største nettavis, VG multimedia, passerte 150.000 unike ukentlige brukere i perioden, mens Dagbladet.no oppnådde for første gang over 100.000.

Hele statistikken finner du på TNS Gallups Toppliste for Mobilt Internett.

Vær-yre på NRK.no

Men den som har opplevd den største veksten på mobilsidene i sommer er NRK.no. Siden slutten av juni har antallet brukere økt med hele 57 prosent.

Medieanalytiker Iacob Chr. Prebensen i NRK forteller at den voldsomme veksten i det store og hele skyldes nordmenns interesse for været i ferien:

– Trafikken på yr.no ble fordoblet i perioden, så her ligger nok den viktigste forklaringen.

Dersom vi summerer besøkstallene for alle nettavisene som er med på målingen for mobile portaler, ser vi at den totale økningen i ukentlige unike brukere siden TNS begynte å måle mobiltrafikken i fjor høst er på 73 prosent.