Carl I. Hagen uønsket i NRK

– Jeg er forundret over ledelsen i NRK som inviterer Carl I. Hagen til å være programleder. Jeg tror jeg snakker på vegne av veldig mange NRK-ansatte når jeg sier at han ikke er velkommen, sier NRKJ-leder Pål Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Lederen for den største fagforeningen i NRK har ingen sans for at NRK-ledelsen vil la Hagen slippe til som programleder. Han viser til at Hagen i sin nye bok gjentar og forsterker sin utskjelling av NRK, eller ARK, som Hagen gjerne kaller dem.

– Han æreskjeller to av våre medlemmer i programmet «Standpunkt» og sier han vet ikke om han skal le eller gråte av dem. Han sjikanerer hele bedriften, alle ansatte. Vi er ikke bare sosialister, vi er uærlige sosialister. Denne kritikken blir altså møtt med at NRK-ledelsen inviterer ham inn som programleder uten at de kommer med så mye som et ørlite pip av forsvar for sine ansatte, sier en mektig opprørt Pål Hansen.

Uhørt av ledelsen i NRK

Han sier at det i og for seg ikke er noen kjempestor sak. Det dreier seg om et enkeltstående program en gang i november, så vidt han forstår. Men han synes likevel det er uhørt av NRK-ledelsen å slippe Hagen til uten å tilbakevise de beskyldningene han kommer med.

– Er din reaksjon litt smålig?

– Smålig? Der jeg kommer fra er det ikke vanlig at du sjikanerer naboen på det groveste og fem minutter etterpå forventer å bli bedt inn på kaffe. Hagen må få mene akkurat det han vil, men jeg har ikke sans for dette utspillet fra NRK-ledelsen. De opptrer mer populistisk enn Hagen noen gang har gjort.

– Hagen sier at han alltid har ønsket å lede debattprogrammer på fjernsynet. Bør han ikke få sjansen?

– Jeg har en god bekjent som hver gang han har fått i seg to drinker, så vil han kommentere fotball på tv. Men han får jo ikke det, sier NRKJ-leder Pål Hansen.

Skjønner ikke kritikken

Nyhetsredaktør Grethe Gynnild Johnsen stiller seg uforstående til kritikken fra Pål Hansen. Hun understreker at hun er dypt og inderlig uenig i den kritikk Carl I. Hagen har rettet mot NRK opp gjennom årene, men at denne saken dreier seg om noe helt annet.

– Man må kunne skille mellom tingene her. Vi har invitert ham inn for å lede ett program. Det tror jeg er bra også for Hagen, så får han et innblikk i hvordan en slik produksjon foregår, sier Johnsen.

Sjefene er positive

– Hansen reagerer på at NRK-ledelsens reaksjon på Hagens bok med de mange angrepene på NRK-ansatte er å invitere ham inn i NRK uten at dere forsvarer egne ansatte. Hva sier du til det?

– Nei, dette er helt feil. Både jeg og andre har gang på gang tilbakevist Hagens mange angrep på NRKs gode og dyktige medarbeidere. Vi mener han tar grunnleggende feil i sin kritikk, men dette er noe annet.

– Hansen mener å ha mange med seg når han sier at Hagen er uønsket i NRK. Hva tror du?

– Det får stå for Pål Hansens regning. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. I Magasin-redaksjonen i går var stemningen positiv, og på redaksjonssjefmøtet det samme, sier nyhetsredaktør Grethe Gynnild Johnsen.