Kjersti Fikse Ness og Henrikke Helland fra Landsstyret er på vei inn til Riksmekleren tirsdag formiddag. Foto: Kristine Lindebø

Landsstyret i NJ hos Riksmekleren

Kan bety at en avklaring om NRK-streik er i sikte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Meklingen mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Spekter/NRK har pågått siden klokken 10 mandag formiddag.

Like før klokken 10 tirsdag kom landsstyret i NJ til Riksmekleren.

Det er landsstyret som formelt tar stilling til forhandlingsutvalgets innstilling, og altså om fagforeningen skal akseptere en løsning eller gå til streik.

Utenfor Riksmekleren venter journalistene på resultat. Foto: Kristine Lindebø

Det kan bety at det nærmer seg en avklaring på om 1.700 journalister i NRK går til streik eller ikke.

Tidligere tirsdag formiddag sa kilder hos begge parter til Journalisten at de "ventet". Men ingen ville si noe om hvem de ventet på.

I 7-tiden tirsdag morgen sitter Norsk Journalistlag (NJ) og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter som representerer NRK fortsatt hos Riksmekleren og forhandler i årets hovedoppgjør.

Like etter klokken 7.00 fikk NJs delegasjon bært inn matvarer hos Riksmekleren. Delegasjoner fra både NJ og LO har og vært ute og kjøpt kaffe.

Mekler Torkjel Nesheim sa i 23-tiden at det er flere elementer i meklingen som tar tid. Han forventet da at meklingen ville fortsette på overtid.

– Det har i hvert fall vært bevegelse, sa Nesheim, som ikke har uttalt seg så langt tirsdag morgen.

Dersom partene ikke kommer til enighet vil 1.700 NJ-organiserte journalister og trolig rundt 600 LO-organiserte gå ut i streik.

Juridisk direktør og forhandlingsleder Olav Nyhus i NRK i telefonen inne fra Riksmeklerens kontor tirsdag morgen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Det var i slutten av april at det ble brudd mellom NJ og Spekter. Ifølge NJ i NRK (NRKJ) stanset forhandlingene på et tilbud på 11.500 fra NRK og et krav på 19.500 fra de fagorganisertes side.

Det er landsstyret i NJ som i løpet av tirsdagen må ta den formelle beslutningen om fagforeningen skal velge å gå ut i streik - eller om de skal akseptere et løsningsforslag.

Hovedoppgjøret mellom NRKJ og NRK for to år siden gikk også til Riksmekleren. Da ble partene enige tolv timer på overtid.

Powered by Labrador CMS