Nestleder Hege Fagerheim i NRK mener oppsigelsen av en kollega er usaklig og saken tas nå for retten. Foto: Bjørn Åge Mossin
Nestleder Hege Fagerheim i NRK mener oppsigelsen av en kollega er usaklig og saken tas nå for retten. Foto: Bjørn Åge Mossin

NRK trekkes for retten av ansatt

Føler seg usaklig oppsagt og får støtte hos NRKJ.

Publisert Sist oppdatert

– Vedkommendes arbeidsoppgaver er ikke blitt borte. Dette er en ansatt med lang ansiennitet med bred kompetanse som også kunne blitt tilbud annet arbeid i NRK. Men det er ikke blitt gjort. Derfor er vårt syn at oppsigelsen er usaklig, og det er grunnen til at denne saken trekkes for retten, sier nestleder Hege Fagerheim i NRKJ til Dagens Næringsliv.

Hun sier at det ikke er ofte de tar oppsigelser for retten. NRK kom i fjor ikke i mål med nedbemanningen. Dersom den ansattes krav fører fram vil den kunne gi føringer for nedbemanninger i andre mediebedrifter mener NJ-advokat Elin Nykaas. Hun er prosessfullmektig i saken.

– En avgjørelse er alltid avhengig av hvilke fakta man har, sånn sett er alle saker forskjellige. Men spørsmålet om man har gjort nok i forbindelse med innplassering, eller hvorvidt man skulle ha vurdert andre stillinger, vil jo gjelde i alle oppsigelsessaker, sier hun til DN.

Powered by Labrador CMS