Nestleder Hege Fagerheim i NRK mener oppsigelsen av en kollega er usaklig og saken tas nå for retten. Foto: Bjørn Åge Mossin
Nestleder Hege Fagerheim i NRK mener oppsigelsen av en kollega er usaklig og saken tas nå for retten. Foto: Bjørn Åge Mossin

NRK trekkes for retten av ansatt

Føler seg usaklig oppsagt og får støtte hos NRKJ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vedkommendes arbeidsoppgaver er ikke blitt borte. Dette er en ansatt med lang ansiennitet med bred kompetanse som også kunne blitt tilbud annet arbeid i NRK. Men det er ikke blitt gjort. Derfor er vårt syn at oppsigelsen er usaklig, og det er grunnen til at denne saken trekkes for retten, sier nestleder Hege Fagerheim i NRKJ til Dagens Næringsliv.

Hun sier at det ikke er ofte de tar oppsigelser for retten. NRK kom i fjor ikke i mål med nedbemanningen. Dersom den ansattes krav fører fram vil den kunne gi føringer for nedbemanninger i andre mediebedrifter mener NJ-advokat Elin Nykaas. Hun er prosessfullmektig i saken.

– En avgjørelse er alltid avhengig av hvilke fakta man har, sånn sett er alle saker forskjellige. Men spørsmålet om man har gjort nok i forbindelse med innplassering, eller hvorvidt man skulle ha vurdert andre stillinger, vil jo gjelde i alle oppsigelsessaker, sier hun til DN.

Powered by Labrador CMS