NRK.no forbi Dagbladet

Statskanalen har nådd sitt første mål. Nå spørs det om langtidsvarselet holder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ukestatistikken fra TNS-Gallup, som ble offentliggjort i dag, viser at NRK.no for første gang er forbi Dagbladet.no i unike brukere.

Dermed har kringkasteren rundet en viktig merkebøye og kan kalle seg Norges nest største innholdsnettsted, etter VG Nett. Bare Startsiden.no skiller NRK fra annenplass på selve topplisten.

Været hjelper

Vi skrev i forrige uke at værtjenesten yr.no, et samarbeid mellom Meteorologisk institutt og NRK, har mye av æren for den raske veksten. Ukestallene viser også at mens VG Nett og db.no faller med 2,5 prosent fra uken før, er tallene for NRK.no nesten 1 prosent opp.

– Det er riktig at yr.no gjorde det spesielt godt sist uke, sier nettsjef Bjarne Andre Myklebust i NRK.no når vi bringer ham dagens topptall. – Resten av tjenestene går nok litt tilbake, men ikke så mye som konkurrentene.

– Klarer dere å holde annenplassen?

– Dette er jo en sårbar posisjon og det er lite som skal til. Sommertrafikk er ganske spesiell. Men vi håper at OL-satsingen i neste måned vil bære oss inn i starten av høsten.

Myklebust forteller at NRK nettdekker OL i Beijing med fire livestreamer og et bredt utvalg videoklipp on demand, slik at nettbrukerne kan skreddersy sine egne repriser fra øvelsene. Han håper problemene nettstedet har hatt med direktesendinger et godt stykke på vei er løst, men bekrefter at stor trafikk på gratis nettvideo er en betydelig teknisk utfordring.

Dagbladet utfordres

Det gjenstår å se om NRK beholder sølvplassen når sommerferien er over og interessen for langtidsværet trolig synker. Redaktør Morten Øverbye i db.no fremholdt forleden at Dagbladets nettutgave er langt sterkere enn statskanalen på nettnyheter.

– Denne ukens tall har selvsagt stor symbolverdi for NRK.no så det er bare å gratulere, sier Øverbye i dag. Han gjentar likevel at Dagbladet.no er langt foran konkurrenten på nyheter.

– NRKs tall er jo bokstavelig tåketall. De er størst på vær, men langt fra så store som oss på nyheter.

Myklebust mener at de største norske nettavisene er nær taket for hva man kan oppnå med vanlig nyhetsinnhold, og tror vekst må hentes ved nyskapning og flere typer innholdstjenester.

Db-redaktøren bekrefter at også de er på stadig jakt etter innovasjoner som kan øke brukertallene, men sier strategien først og fremst består i å satse mer på nyhetsdekningen.

Powered by Labrador CMS