Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

NTB overtar Scanpix

Ble enig med Schibsted om å kjøpe 51,1 prosent av aksjene.

Publisert Sist oppdatert

Dermed gikk forhandlingene med majoritetseier Schibsted i boks. Norsk Telegrambyrå eier i dag 49,9 prosent av Scanpix Norge AS, som ble etablert i 1999 da NTB Foto og Scan-Foto ble fusjonert.

Det er ikke kjent hva NTB betaler for Scanpix-aksjene. Kjøpet vil bli finansiert gjennom en kombinasjon av egenkapital og lån.

Scanpix omsatte i 2009 for 86 millioner kroner, og selskapet har i dag 48 ansatte. Både NTB og Scanpix har lokaler i VG-huset i Akersgata i Oslo.

Bred leverandør

– Kjøpet av aksjeposten og full kontroll over selskapet er svært viktig i NTBs strategi om å bli en bred og allsidig leverandør av nyhets- og innholdsprodukter. Et 100 prosent eid Scanpix kompletterer denne strategien, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB i en pressemelding.

NTB og Scanpix har i mange år samarbeidet tett redaksjonelt, med koordinering av nyhetstekst og nyhetsfoto. Etter oppkjøpet skal Scanpix og NTB fortsatt operere som selvstendige selskaper, går det fram av pressemeldingen.

250 millioner

Samtidig vil selskapene vurdere områder der det er naturlig å samarbeide tettere. Særlig gjelder det forretningsutvikling, teknologiutvikling og strategispørsmål.

Etter Scanpix-overtakelsen vil den samlede omsetningen i NTB Gruppen ligge i størrelse 250 millioner kroner.

Schibsted/Media Norge er største eier i NTB med 29 prosent, fulgt av Edda Media, A-pressen, NRK og Polaris Medias aviser.

Powered by Labrador CMS