Etter mange år som frilanser begynner Kristin Ellefsen i fast jobb som fotojournalist i Fædrelandsvennen. Foto: Christian Nørstebø
Etter mange år som frilanser begynner Kristin Ellefsen i fast jobb som fotojournalist i Fædrelandsvennen. Foto: Christian Nørstebø

Kristin Ellefsen går motstrøms og får fast jobb som fotojournalist i Fædrelandsvennen

Hun håper på å få tid til de lange prosjektene når hun nå flytter hjem. 

Publisert Sist oppdatert

I 2003 gikk Kristin Ellefsen ut av fotojournalistikkutdanningen ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus. Siden har hun jobbet som frilans fotojournalist, men snart tar hun fatt på sin første faste jobb. 

– Gratulerer med ny jobb!

– Tusen takk.

– Nå blir det flytting sørover?

– Det blir flytting sørover rundt påsketider. Jobben begynner jeg i første mai.

– Hvordan synes du arbeidsmarkedet som fotojournalist har vært?

– Jeg har frilanset en del som fotojournalist. Hovedsakelig i Kristiansand men også i Oslo. Jeg opplevde en liten dupp i frilansmarkedet for litt siden, dett var før jeg ble ansatt ved Foto- og video-tjenesten ved Rikshospitalet, altså UiO (Universitetet i Oslo). Det ble mye medisinsk fotografering og portrett- og illustrasjonsfoto. Da ble det et opphold fra fotojournalistikken på tre år. Og så har jeg nok opplevd at markedet i Oslo til tider har vært utfordrende. Jeg har journalistikken i hjertet og søkte derfor stillingen i Fædrelandsvennen.

– Hva kjennetegner deg som fotojournalist?

– Jeg liker reportasje- og portrettsjangeren godt, og mener jeg er flink til å komme i kontakt med mennesker. Jeg pleier å bruke tid på reportasjeprosjektene mine, slik at de sitter. Det er kanskje det jeg synes er mest spennende. Jeg håper det blir tid til det i Fædrelandsvennen.

– Hva kommer arbeidsoppgavene dine til å gå ut på?

– Det blir en blanding av daglig nyhetsjobbing, og å jobbe med reportasje. I tillegg vil jeg jobbe med video litt på siden. Med fokus inn mot sosiale medier for å nå også de litt yngre leserne. Det blir nok å gjøre.

– Hvordan skal du jobbe inn mot sosiale medier?

– Det blir blant annet gjennom å ha en egen fotokonto på Instagram. Jeg har ikke hatt tid til å omstille meg helt ennå, men dette skal gjøres i samarbeid med de andre i redaksjonen.

– Hva tenker du om å få fast jobb som fotojournalist? Det er ikke så mange av dem.

– Det er veldig motstrøms. I bransjen har det gått i den andre retningen de siste årene, gjennom at det heller er kuttet enn ansatt i fotoavdelingene. Derfor er det veldig positivt at Fevennen tenker annerledes der. Det blir ikke den store avdelingen. Vi blir to. Jeg har aldri hatt fast jobb som fotojournalist, så det blir utvilsomt kjempespennende. Ikke minst det å kunne være tett innpå i redaksjonen i hverdagen og å få være med på det som rører seg i hele redaksjonen. Det ser jeg veldig fram til.

– Er det noen prosjekter du vil ta tak i når du begynner?

– Jeg tror at jeg i Fædrelandsvennen kan produsere saker som er en kombinasjon av stills og video, og gjerne med større prosjekter som er mer gjennomarbeidet. Enten det er i team eller individuelt. Jeg tror vi kan få til mye bra på dette området. Her er det mange mediehus som er gode. Jeg tror det blir veldig artig å få være med på å utvikle det visuelle uttrykket til Fevennen.

– Hva gleder du deg mest til?

– Å være ute i felt. Og så å tre inn i ulike miljøer. Å kjenne på pulsen å jobbe i redaksjonen, jeg liker dynamikken med de rolige og lange prosjektene, og så å kaste meg rundt om det smeller.

Powered by Labrador CMS