Anders Opdahl (til venstre) takker av og overlater sjefsstolen til Helge Nitteberg. Foto: Yngve Olsen Sæbbe, Nordlys
Anders Opdahl (til venstre) takker av og overlater sjefsstolen til Helge Nitteberg. Foto: Yngve Olsen Sæbbe, Nordlys

Helge Nitteberg tar over ledelsen i Nordlys

Nitteberg har bakgrunn fra Adresseavisen, Troms folkeblad og de siste seks årene som redaktør i Nordlys

Publisert Sist oppdatert

Egentlig er Helge Nitteberg (34) utdannet lærer, men har til gode å stå ved et kateter og undervise. Journalistikken tok han egentlig før utdanningen ble påbegynt. Gjennom sine år i yrket har han arbeidet for Adressa. Han har vært innom Troms Folkeblad og til slutt Nordlys hvor han nå tar over skuta etter Anders Opdahl.

Siden 2010 har han vært nyhetsredaktør og Opdahls stedfortreder i avisen. Dermed har han også vært med på å forme kursen Nordlys er inne på nå. En kurs han har planer om å bygge videre på.

– Mitt mål er at innholdet skal finansiere innholdet og samfunnsoppdraget skal finansiere samfunnsoppdraget. Derfor skal vi fortsette å satse hardt på brukerbetaling. Det har vi gjort det siste året og kan nå vise til en abonnementsvekst på 3.000 nye abonnenter. Det er viktig å bygge videre på. For å kunne lykkes med det må vi lage godt innhold som leserne er interessert i å lese. 

Landsdel og lokalt     

Sjefredaktøren sier at de som mediehus ikke kan belage seg på en annonseøkonomi alene langt inn i fremtiden, men forholde seg til markedet. Derfor er nettopp brukerbetaling så viktig.

For å få det til handler det om å dyrke lokale klassiske nyheter og gode lokale historier og på den måten lage en bred avis som både høy og lav finner glede av å lese.

Landsdelsavisen Nordlys kommer til å bestå i overskuelig fremtid, men også avgrensningen vil fortsette under den nye sjefen. De gode historiene fra Tromsø og de nærmeste kommunene i Troms vil være de viktigste.

– Jo, lenger ut fra Troms vi kommer handler det om vesentlige nyhetene, men vi skal primært være best i Tromsø-regionen.

Nitteberg er også konstituert som regiondirektør for Amedia i nord. Dermed blir han også styreleder for avisene Amedia eier i regionene.

Han er trebarnsfar, noe han mener lar seg kombinere greit med å være toppsjef i mediehuset.

– Det handler om å være på rett plass på rett tid med rett hode. Og å finne balansen mellom å være en god leder og en god familiemann.

Powered by Labrador CMS