Synne Elise Solli Sanderud (23) er fast ansatt som vaktsjef i Scandinavia Online (Sol) Foto: Camilla Hjelmeseth, Scandinavia Online

Nyutdannet journalist fra sommerjobb til fast vaktsjefstilling hos Sol

Sol ansetter ung vaktsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Synne Elise Solli Sanderud (23) er fast ansatt som vaktsjef i Scandinavia Online (Sol). Det melder redaktør Andreas Heen Carlsen i ei pressemelding.

-Vi er kjempestolte over å få Synne på plass, sier Carlsen ifølge pressemeldinga.

Sol melder at det har vært stor interesse for jobben, og at det hører med sjeldenhetene at de har ledige vaktsjefstillinger i redaksjonen. Sanderud var en intern søker, som startet i sommer i et vikariat på desken. Hun er nyutdannet journalist, og har tidligere jobbet i Radio Nova, NRK og VG.

Andreas Heen Carlsen, Sol.no, Vi.no, Aller media. Arkivfoto: Kristine Lindebø

-Synne viste oss klart og tydelig at hun både kan og vil. Hun har et engasjement rundt denne jobben som gjør hele Sol bedre. Vi tviler ikke et sekund på at hun blir viktig for oss framover, sier Carlsen.

Sanderud er overrasket over å få fast jobb så raskt.

– Sol gir meg de utfordringene jeg trenger, og jeg syns det er utrolig kult å få være med på å gi dagens mest aktuelle saker og nyheter til folket. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Sol-redaksjonen er opptatt av å utvikle nyhetsteknologi, og akkurat nå jobber de med nyheter på Google Home, i tillegg til at «god, gammeldags desking» og redaksjonelle vurderinger fremdeles er viktigst på SOL-desken, heter det i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS