Faksimile av Ny Tid 24.10.2008.

– Politianmeld oss

Ny Tids redaktør med oppfordring til redaktøren i Morgenbladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stemningen er krigersk mellom de to ukeavisene, iallfall på lederplass. Årsaken til ordkrigen er at Ny Tid 10. oktober valgte å trykke en kronikk av Ali Farah, som ble forlatt av ambulansesjåførene i Sofienbergparken 6. august 2007.

I sin leder i denne ukes utgave av Ny Tid viser redaktør Dag Herbjørnsrud til at Morgenbladet på redaksjonell plass angrep hele teksten som sto på Ny Tids debattsider. Under tittelen «Finn rasisten» påstår en kommentator at «Farah med denne kronikken står frem som den virkelige rasisten…».

– Politianmeld oss

Herbjørnsrud oppfatter dette som en fordømmende personstempling uten sitatbelegg, og erklærer at han selv ville refusert den på Ny Tids redaksjonelle sider.

I lederen skriver han videre:

«Redaktør Alf van der Hagen lar imidlertid på redaksjonell plass framstå påstand om at «Farahs ytring kvalifiserer for merkelappen rasistisk…». Ny Tid anklages da, i samsvar med Norgespatriotenes politianmeldelse, for å ha brutt straffelovens paragraf 135a. Hvis van der Hagen mener dette, kan han politianmelde oss – i det minste hvis ordene skal ha noen verdi».

I en bue utenom

Herbjørnsrud mener et er enda verre at Morgenbladet, uten sitater eller belegg, konkluderer slik: «Skal vi ta det Ali Farah skriver alvorlig, vil den rasjonelle responsen neste gang vi passerer en gjeng somaliske menn være å gå i en bue utenom».

Ny Tids redaktør kommenterer dette slik i sin leder:

«En slik oppfordring mot somaliske menn, på grunn av Farahs tekst, er ikke bare skremmende med tanke på Morgenbladets fortid. Ironisk nok har van der Hagen da på egne redaksjonelle sider satt på påstander som er mer fordømmende enn det Ny Tid har gjort på debattplass. Det blir da ikke lenger Farahs tekst som er hovedproblemet, men de grunnløse fortolkningene og kategoriske påstandene om den. Og Farahs innlegg uansett ikke er på et lavere nivå enn de siste års stereotype anklager fra flere akademikere på redaksjonell plass».

Powered by Labrador CMS