Nyhetsblikk beklager «bryllupskrangel»

Da Fredrik Skavlan indirekte ble beskyldt for å være kjøpt og betalt på direkten i gårsdagens Nyhetsblikk, gikk han til frontalangrep på sin kollega Erik Aasheim. Nyhetsblikk-ledelsen kaller innslaget en glipp, melder Dagbladet.

«Er Fredrik Skavlan kjøpt og betalt av det kongelige slott?» spurte NRKs Nyhetsblikk på direkten i går kveld og viste til hans sentrale rolle i NRKs dekning av kronprinsbryllupet.

Han fikk det eksklusive tv-intervjuet med Haakon og Mette-Marit, han var den første journalisten som fikk slippe til med spørsmål på pressekonferansen to dager før bryllupet, han ledet NRKs direktesending den store dagen, og han er viktig bidragsyter i en kommende minnebok tilegnet paret. Tidligere har Skavlan vært i en privat middag med kongeparet.

Konspirasjonsteori

- Det spørsmålet oppfattet jeg som så grovt insinuerende at jeg fikk et behov for å forsvare meg. Men programleder Erik Aasheim fastholdt en slags paranoid konspirasjonsteori om at jeg samarbeidet med Slottet. Det er ganske spesielt, siden hans søster er min nyhetssjef, og noe slikt ville hun aldri godta, sier Skavlan til Dagbladet.

Han avviser at han har samarbeidet for tett med Slottet.

Da Aasheim under sendingen spurte Skavlan om han var forhåndsinformert om Mette-Marits bekjennelser under pressekonferansen forrige torsdag, sprakk det for tv-kjendisen som mente det Aasheim insinuerte var oppsigelsesgrunn i NRK.

Selvkritikk

Prosjektleder Ingvald Garbo i Nyhetsblikk sier til Dagbladet at de erkjenner at intervjuet med Skavlan var en redaksjonell glipp.

- Jeg kan forstå at Skavlan ble indignert. Hele Nyhetsblikk-redaksjonen bør ta kritikk og lære av dette. Intervjuobjektet skal være klar over problemstillingen og hva det skal snakkes om før sending, mener Garbo.

Overrasket

Kultursjef i NRK Turid Birkeland er enig i at Skavlan burde vært varslet på forhånd.

Programleder Erik Aasheim hevder spørsmålet om Skavlans troverdighet ble stilt med glimt i øyet og at de ønsket å reflektere sammen med Skavlan over bryllupsdekningen. Han sier de ikke var forberedt på at Skavlan skulle bli så provosert og er litt overrasket over at en annen journalist tar ethvert spørsmål som en insinuasjon.

Powered by Labrador CMS