Tilbyr lynkurs i journalistikk

Nynorsksenter mener et halvår med teori og praksis er bedre enn en treårig utdanning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Studiet ved Nynorsk Avissenter er et samarbeide mellom mediehuset Firda, som driver senteret, og NRK Nynorsk mediesenter. Formålet er å være et opplæring- og kompetansesenter for aviser som bruker nynorsk.

Lærer mer

Studiet er i første omgang et ettårig prøveprosjekt. I høst begynte de fire første forsøksstudentene på det halvårige studiet i journalistikk. 

-Vi ser at det er behov for journalister med nynorsk bakgrunn. Selv om det er en hestekur, er det gøy å være først, sier student Mari Brennset til studentavisa Studvest.

Hun, og hennes medstudenter, mener alle at halvåret hos Nynorsk Avissenter gir dem mer enn tre år på en bachelor i journalistikk.

Effektivt studie

Ifølge avissenterets nettsider består kurset i effektiv opplæring i journalistikk gjennom en praktikantordning på seks måneder. Studentene blir lønnet som praktikanter.

Det var 21 søkere til prøveperioden for kurset. Neste opptak og oppstart er i januar 2014.

Teori viktig

Til Studvest forteller daglig ledere Arve Sandal at for at avisene skal overleve er det nødt til å være god journalistisk kvalitet bak det som leveres. Målet er mer og bedre nynorsk i media.

Førsteamanuensis og programansvarlig for journalistikkutdanningen Lars Arve Røssland ved Universitet i Bergen har stor respekt for avissenterets inngang til bransjen. Han mener journalistikk er et mangfoldig yrke og at det er viktig med ulike veier inn i mediebransjen.

Han fremhever likevel bachelorutdanningen i Bergens vektlegging av teori.

 

Powered by Labrador CMS