Satser på Framtida.no i vest

Nynorsk nyhets- og debattavis for unge vokser seg ut av Oslo.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fire år etter starten ekspanderer Framtida.no og åpner eget kontor på Stord.

– Me vil koma nærmare lesarane våre og alt det spennande som skjer i Sunnhordland og elles på Vestlandet. Me vil vera ei nettavis for og om framtida, og då er det viktig å vera til stades der viktige delar av framtida til Noreg blir skapt, sier redaktør i Framtida.no, Svein Olav B. Langåker i en pressemelding.

Framtida.no har som mål å styrke nynorsken og bidra til å øke og få fram engasjementet til unge. Langåker forteller at ingen andre kommuner har like mange elever som bruker nynorsk som Stord.

- Bergens Tidende har lagt ned kontoret sitt på Stord, og før sommeren ble det kjent at Haugesunds Avis har bestemt at også deres Stord-kontor skal legges ned, sier han.

I vekst

Bak Framtida.no står ABC Startsiden og Landssamanslutninga av nynorskkommunar. Redaksjonen har vokst fra ett årsverk i starten til vel tre årsverk, og har i tillegg flere frilansere rundt i Norge.

Antall brukere har også økt siden starten for fire år siden og ligger nå på vel 30.000 unike brukere i måneden, ifølge pressemeldingen. I løpet av 2013 skal over 300.000 unike brukere ha vært innom Framtida.no.

Nynorsk-lokomotiv

I tillegg til artikler fra egen redaksjon presenterer Framtida.no utvalgte nyheter fra Nynorsk Pressekontor, flere lokalaviser, Dag og Tid og andre nettsteder.

- Saman med Startsida.no har me som mål å vera eit lokomotiv for nynorsk på nett nasjonalt, seier Langåker.

Han vil ha kontorplass i Mediehuset Sunnhordland på Stord, mens resten av redaksjonen fortsetter i lokalene til ABC Startsiden i Oslo.

Framtida.no-redaksjonen har også ansvaret for det redaksjonelle innholdet på LNK.no – som er nyhetstjenesten til Landssamanslutninga av nynorskkommunar – og det nynorske nettidskriftet Magasinett.no for ungdom.

Powered by Labrador CMS