Satser på Framtida.no i vest

Nynorsk nyhets- og debattavis for unge vokser seg ut av Oslo.

Fire år etter starten ekspanderer Framtida.no og åpner eget kontor på Stord.

– Me vil koma nærmare lesarane våre og alt det spennande som skjer i Sunnhordland og elles på Vestlandet. Me vil vera ei nettavis for og om framtida, og då er det viktig å vera til stades der viktige delar av framtida til Noreg blir skapt, sier redaktør i Framtida.no, Svein Olav B. Langåker i en pressemelding.

Framtida.no har som mål å styrke nynorsken og bidra til å øke og få fram engasjementet til unge. Langåker forteller at ingen andre kommuner har like mange elever som bruker nynorsk som Stord.

- Bergens Tidende har lagt ned kontoret sitt på Stord, og før sommeren ble det kjent at Haugesunds Avis har bestemt at også deres Stord-kontor skal legges ned, sier han.

I vekst

Bak Framtida.no står ABC Startsiden og Landssamanslutninga av nynorskkommunar. Redaksjonen har vokst fra ett årsverk i starten til vel tre årsverk, og har i tillegg flere frilansere rundt i Norge.

Antall brukere har også økt siden starten for fire år siden og ligger nå på vel 30.000 unike brukere i måneden, ifølge pressemeldingen. I løpet av 2013 skal over 300.000 unike brukere ha vært innom Framtida.no.

Nynorsk-lokomotiv

I tillegg til artikler fra egen redaksjon presenterer Framtida.no utvalgte nyheter fra Nynorsk Pressekontor, flere lokalaviser, Dag og Tid og andre nettsteder.

- Saman med Startsida.no har me som mål å vera eit lokomotiv for nynorsk på nett nasjonalt, seier Langåker.

Han vil ha kontorplass i Mediehuset Sunnhordland på Stord, mens resten av redaksjonen fortsetter i lokalene til ABC Startsiden i Oslo.

Framtida.no-redaksjonen har også ansvaret for det redaksjonelle innholdet på LNK.no – som er nyhetstjenesten til Landssamanslutninga av nynorskkommunar – og det nynorske nettidskriftet Magasinett.no for ungdom.