Rettssaken mot seks journalister og en tjenestemann, nærmer seg.
Rettssaken mot seks journalister og en tjenestemann, nærmer seg.

Journalister løslatt i påvente av rettssak i Tyrkia

Anklaget for å ha avslørt statshemmeligheter.

Publisert

Rettssaken mot seks journalister og en tjenestemann, anklaget for å ha avslørt statshemmeligheter, nærmer seg i Tyrkia.

Nyhetssjef Baris Terkoglu i OdaTV, samt journalistene Ferhat Celik og Aydin Keser fra den kurdiskvennlige avisen Yeni Yasam, ble løslatt fra varetekt sent onsdag etter ordre fra domstolen i Istanbul, i påvente av at rettssaken gjenopptas 9. september.

Dommeren sa at to andre journalister, OdaTVs sjefredaktør Baris Pehlivan og journalist Hulya Kilinc, fortsatt skal holdes i varetekt.

Den sjette journalisten er i utlandet og stilles for retten in absentia. Den offentlige tjenestemannen er løslatt i påvente av at rettssaken skal starte.

– De sju er anklaget for å ha avslørt opplysninger som må forbli statshemmeligheter av sikkerhetsgrunner, og for å ha avslørt informasjon knyttet til etterretningsaktivitet, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Terkoglu og Kilinc ble pågrepet etter at OdaTV i mars publiserte en artikkel om en begravelse av en tyrkisk offiser i Manisa i Tyrkia, etter at han skal ha blitt drept i Libya.

– Jeg avslørte ikke den drepte agentens identitet, eller hans familie eller andre agenters identitet, sa Kilinc, som skrev artikkelen, i retten onsdag.

Terkoglu satt i fengsel fra 2011 til 2012 for påstått deltakelse i et angivelig komplott for å avsette regjeringen. Han, og mange andre, ble senere løslatt. Sakene mot dem smuldret bort.

Journalistene fra Yeni Yasam anklages for å ha avslørt informasjon i februar i år om tyrkisk militæraktivitet i Libya.