Snappet Saltenposten fra A-pressen

Avisinvestor Odd Reidar Øie og Helgelands Blad benyttet forkjøpsretten til ledige aksjer.

I mars så det ut til at A-pressen skulle bli største eier og sikre seg negativ kontroll i Saltenposten i Fauske ved å kjøpe 38,7 prosent av aksjene. Salten Kraftsamband AS og flere andre lokale eiere tok kontakt med A-pressen for å selge sine eierandeler i Saltenposten.

Ansatte i Saltenposten reagerte sterkt på måten prosessen var gjennomført på.

– Verken styret eller de ansatte er blitt orientert om at disse selskapene ønsket å selge sine eierandeler i Saltenposten, uttalte tillitsvalgte Frida Kalbakk og Linda Merethe Engan til egen avis.

De fryktet at lokale arbeidsplasser ville stå i fare.

Forkjøpsrett

Nå viser det seg altså at A-pressen likevel ikke får kjøpe seg opp i Saltenposten, melder Avisa Nordland. Aktører som ønsket å benytte seg av forkjøpsretten til aksjene i Saltenposten måtte melde seg innen midnatt tirsdag.

Styret i Saltenposten hadde liten tro på at noen ville stable 8,7 millioner kroner på beina. Men de fikk seg en overraskelse, i det investor Odd Redar Øie og Helgelands Blad meldte seg på banen.

Avisinvestor

Ifølge Avisa Nordland benyttet Øie og Helgelands Blad seg av forkjøpsretten og har i tillegg fått med seg enkelte lokale investorer i å kjøpe disse aksjene i Saltenposten, foran nesa på A-pressen. Øie eide fra før 10,6 prosent av aksjene i Saltenposten, mens Helgelands Blad satt på 10,95 prosent.

Øie eier også 10 prosent av Helgelands Blad gjennom sitt selskap Amble Investment. Bærum-mannen, som til daglig er eiendomssjef i Budstikka, har gjennom mange år kjøpt aksjeposter i en rekke norske aviser.

 

Powered by Labrador CMS