Arne Jensen. Foto: Birgit Dannenberg

Krever åpenhet om Norsk Tipping

Norsk Presseforbund utfordrer styreleder Lars Sponheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Presseforbundets offentlighetsutvalg ber Sponheim sørge for at Norsk Tipping ikke lenger skal være unntatt reglene i offentlighetsloven. Bakgrunnen for kravet er avsløringen av ytterligere kritikkverdige forhold i og rundt selskapet.

– Å skape tillit til Norsk Tipping blant befolkningen er den viktigste oppgaven til styrelederen nå. Reell tillit skapes ikke bak lukkede dører, og vi ber derfor styrelederen ta grep for å sørge for at allmennheten kan kreve samme innsyn i og kontroll med Norsk Tipping AS som de fleste andre offentlige eide selskaper, sier utvalgets leder, Arne Jensen. Han er til daglig assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Kravet settes fram i et brev offentlighetsutvalget sendte Sponheim torsdag. I brevet skriver utvalget at det er en tynn begrunnelse for at Norsk Tipping AS er et av få offentlige eide selskaper som ikke skal være pålagt å følge reglene i offentlighetsloven. Norsk Presseforbund var blant organisasjonene som advarte mot å innføre et unntak for Norsk Tipping AS.

– Det er et paradoks at et selskap som flagger verdier som åpenhet og innsyn som selve bakgrunnen for selskapets eksistens, ikke skal være pålagt å følge de fremste reglene i norsk lovverk som sikrer nettopp disse verdiene, avslutter Jensen.

Powered by Labrador CMS