Edda vil registrere brukerne

Edda Media innfører mobilregistrering i nettdebatten.

Publisert Sist oppdatert

Med innføring av nytt publiseringssystem får også avisene i Edda Media muligheten til å kreve mobilregistrering av nettdebattantene. Edda Vestfold med Tønsbergs Blad, Gjengangeren og Sandefjords Blad, tok raskt muligheten i bruk.

Holder åpent

Tønsbergs Blad har valgt å beholde adgangen til uregistrert debattdeltakelse. Men de som ikke registrerer seg må forhåndsmodereres, mens de registrerte blir moderert i etterkant.

Utviklingsredaktør Øivind Munkås forteller at antall kommentarer først falt, men at aktiviteten er på vei opp igjen.

– Vi er nødt til å gjennomlese alle kommentarer uansett, for vi tør ikke stole helt på at mobilregistrering hindrer folk i å skrive noe som krenker andre.

Munkås forteller at de daglig har måttet slette innlegg på sidene sine, selv om graden av overtramp har variert.

– Av og til overrasker det oss hvor langt folk går i sine uttalelser når de vet ingen kan identifisere dem. Vi har hatt mange overtramp, men vi har vært bevisste på at vi må sjekke fortløpende.

– Slitsomt

Omleggingen har fått blandet mottakelse. Kommentarene til artikkelen om den nye ordningen var først positive, men etter hvert kom det negative tilbakemeldinger fra lesere som finner ordningen slitsom.

Munkås forteller at omtrent halvparten av de aktive debattantene har registrert seg.

Utviklingsdirektør Henning Sund opplyser at alle Edda-avisene på sikt får denne muligheten. Haugesunds Avis som ble omtalt da en ettåring ble hengt ut i deres debatt, kan innføre mobilregistrering til uken.

Flere valg

I Drammens Tidende er ikke det nye publiseringsverktøyet på plass riktig ennå, men ansvarlig redaktør Geir Arne Bore har gjort seg en tanker rundt hvordan nettdebatten skal legges opp med det nye systemet.

Han ser for seg å gi brukerne valgmuligheter. Bore er ikke fremmed for å opprettholde dagens ordning hvor man kan opptre uten å oppgi identitet. Men disse brukerne vil bli forhåndsmoderert og prioritert bak dem som registrer seg med mobilnummer. En annen løsning kan være å registrere seg gjennom Facebook connect.

Powered by Labrador CMS