Cecilie Langum Becker er ny økonomikommentator i NRK.
Cecilie Langum Becker er ny økonomikommentator i NRK. 

NRK styrker dekninga av økonomi og næringsliv – får med seg Becker fra DN

NRK vil forklare komplisert økonomi for publikum. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser behovet for å forklare kompliserte økonomiske nyheter og fenomener for publikum, sier fagredaktør Marius Tetlie i Nyhetsdivisjonen, til Journalisten. 

– Det å ansette en egen økonomikommentator er en styrking av dette i NRK, sier Tetlie. 

NRK har ansatt Cecilie Langum Becker (37) i en nyopprettet stilling som økonomikommentator i kanalen. Becker er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og er også renteanalytiker fra Norske finansanalytikeres forening. Nå kommer hun fra stillingen som digitalsjef i Dagens Næringsliv.

De ti siste årene har Becker hatt flere lederroller i dn.no og Dagens Næringsliv. Blant annet har hun jobbet med næringsliv, finans og makroøkonomi. Tidligere jobbet hun som finansjournalist i nyhetsbyrået TDN finans.

– Becker har en solid økonomisk kompetanse. Hun har dekket finans, makroøkonomi og næringsliv som leder og som reporter, og har et brennende engasjement for å formidle dette. Det tror vi NRKs brukere vil sette pris på, sier Tetlie. 

Becker ser frem til å begynne i NRK.

– Jeg gleder meg veldig til å bidra til NRKs satsing på økonominyheter, og ikke minst til å vekke både interesse og begeistring for økonomistoff i alle NRKs kanaler. Jeg ser frem til en sjeldent spennende utfordring, og gleder meg til å bli en del av NRK og lære av alle de dyktige kollegaene der, sier Becker i en pressemelding. 

 

 

Powered by Labrador CMS