Schibsted frykter «tragisk utfall» av Googles skatteforlik

Oslo (NTB): Googles skatteavtale i England møter sterk kritikk fra britiske politikere. Også styreleder Ole Jacob Sunde i det norske mediekonsernet Schibsted er bekymret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Britiske myndigheter har ikke sagt at Google nå betaler like mye skatt som andre britiske selskaper, bare at Google nå betaler mer skatt enn før. Derfor er dette slik jeg ser det en pyrrhosseier for England, sier Ole Jacob Sunde til Dagens Næringsliv og antyder dermed at Storbritannias «seier» over Google i større grad er et tap.

Les også: Googles skatteforlik i England kan åpne for lignende i Norge

I forrige uke inngikk nettgiganten en avtale om å betale 1,6 milliarder kroner i skatt til Storbritannia for reklameinntektene i årene tilbake til 2005. Ifølge DN tilsvarer det 3 prosents skatt, mens skattesatsen for andre selskaper i England er 20 prosent.

– Hvis dette skaper presedens for flere land, at det skal være greit at utenlandske techselskaper i Europa for eksempel bare betaler tre prosent skatt, vil det nesten være et tragisk utfall. Da har de jo skaffet seg et varig konkurransefortrinn, sier Ole Jacob Sunde.

Tidligere har Dagens Næringsliv skrevet at Google kun skattet for én promille av reklameinntektene i Norge i 2014 – 1,9 millioner av 1,9 milliarder kroner. Samtidig sliter norske medier med dramatisk bortfall av reklameinntekter. (©NTB)

Powered by Labrador CMS