Jon Gelius blir NRKs mann i  Washington. Foto: Nadia Frantsen/NRK
Jon Gelius blir NRKs mann i Washington. Foto: Nadia Frantsen/NRK

Disse blir korrespondenter

Jon Gelius fikk USA-ønsket oppfylt.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag offentliggjorde NRK navnene på sine nye utenrikskorrespondenter. Totalt 30 journalister søkte på stillingene i byene Brussel, London, Moskva, Nairobi, Beijing og Washington. 13 av disse kjempet om å få rapportere fra Washington, blant dem tidligere Afrika-korrespondent Anders Magnus og tidligere nyhetsdirektør Gro Holm.

Gelius til USA

Nyhetsredaktør Jon Gelius og utenriksjournalist Anders Tvegård ble de to som gikk av med USA-seieren, og blir NRKs utsendte til Washington. Tove Bjørgaas må med det avslutte sitt fireårige engasjement, til tross for at hun ønsket å fortsette.

– Med erfaring både som journalist og dyktig nyhetsredaktør, er det klart at Gelius var en sterk og god søker, sier divisjonsredaktør Per Arne Kalbakk til NRK.no.

Jon Gelius varslet tidligere i år at han søkte på stillingen som USA-korrespondent, og derfor eventuelt ville trekke seg som nyhetsredaktør. Han kommer til å fortsette i stillingen fram til en ny nyhetsredaktør er på plass i løpet av våren.

Gjenåpner i London

Etter flere år uten fast korrespondentstilling i London gjenopprettes denne posten. Programleder og tidligere nyhetsanker Gry Blekastad Almaas fikk jobben.

Hans-Wilhelm Steinfeld søkte seg både til London og Moskva, og fikk for fjerde gang korrespondentjobben i Russlands hovedstad.

Dagsnytt-reporter Hege Moe Eriksen ble tildelt stillingen i Brussel.

Anders Magnus ønsket seg også til Beijing og vil nå ta over for Ole Torp. Magnus ble svært skuffet da han ikke fikk Asia-jobben i forrige runde i 2007. Lars Sigurd Sunnanå, tidligere Midtøsten-korrespondent, skal ha base i Nairobi som Afrika-korrespondent.

Powered by Labrador CMS