Jon Gelius blir NRKs mann i  Washington. Foto: Nadia Frantsen/NRK
Jon Gelius blir NRKs mann i Washington. Foto: Nadia Frantsen/NRK

Disse blir korrespondenter

Jon Gelius fikk USA-ønsket oppfylt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag offentliggjorde NRK navnene på sine nye utenrikskorrespondenter. Totalt 30 journalister søkte på stillingene i byene Brussel, London, Moskva, Nairobi, Beijing og Washington. 13 av disse kjempet om å få rapportere fra Washington, blant dem tidligere Afrika-korrespondent Anders Magnus og tidligere nyhetsdirektør Gro Holm.

Gelius til USA

Nyhetsredaktør Jon Gelius og utenriksjournalist Anders Tvegård ble de to som gikk av med USA-seieren, og blir NRKs utsendte til Washington. Tove Bjørgaas må med det avslutte sitt fireårige engasjement, til tross for at hun ønsket å fortsette.

– Med erfaring både som journalist og dyktig nyhetsredaktør, er det klart at Gelius var en sterk og god søker, sier divisjonsredaktør Per Arne Kalbakk til NRK.no.

Jon Gelius varslet tidligere i år at han søkte på stillingen som USA-korrespondent, og derfor eventuelt ville trekke seg som nyhetsredaktør. Han kommer til å fortsette i stillingen fram til en ny nyhetsredaktør er på plass i løpet av våren.

Gjenåpner i London

Etter flere år uten fast korrespondentstilling i London gjenopprettes denne posten. Programleder og tidligere nyhetsanker Gry Blekastad Almaas fikk jobben.

Hans-Wilhelm Steinfeld søkte seg både til London og Moskva, og fikk for fjerde gang korrespondentjobben i Russlands hovedstad.

Dagsnytt-reporter Hege Moe Eriksen ble tildelt stillingen i Brussel.

Anders Magnus ønsket seg også til Beijing og vil nå ta over for Ole Torp. Magnus ble svært skuffet da han ikke fikk Asia-jobben i forrige runde i 2007. Lars Sigurd Sunnanå, tidligere Midtøsten-korrespondent, skal ha base i Nairobi som Afrika-korrespondent.

Powered by Labrador CMS