Oljefondet kjøper Mecom-aksjer

Har investert titalls millioner kroner hos Edda Media-selgeren.

Det norske Oljefondet – eller Statens pensjonsfond utland som det egentlig heter – handler aksjer i mediekonsernet Mecom.

Tirsdag kjøpte Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter fondet, Mecom-aksjer for 3,4 millioner kroner. Det kommer fram av en flaggmelding selskapet har sendt til London-børsen.

Oljefondet har nå en eierandel på 3,03 prosent i selskapet. Det tilsvarer en verdi på rundt 65 millioner kroner. Det kommer ikke fram av meldingen når fondet begynte å kjøpe seg opp i mediekonsernet. Men fondet eide ingen aksjer i Mecom 31. desember i fjor, ifølge årsrapporten over beholdninger.

Solgte Edda Media

Tidligere denne måneden solgte Mecom den norske virksomheten i Edda Media til A-pressen for drøyt 1,7 milliarder kroner.

Gjennomføring av salget forutsettes av at Konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen. Også Medietilsynet skal vurdere i salget i lys av den norske medieeierskapsloven. Tilsynet har allerede varslet at det er mulig de vil nedlegge midlertidig forbud mot å begynne å integrere virksomhetene.

 

Powered by Labrador CMS