For redaktør Snorre Valen i Trønderdebatt har det vært ekstra viktig å få ukrainske stemmer inn i debatten.

Trønderdebatt

Omfattende satsing på ettårsdagen for invasjonen: – Binder det ukrainske og det helt lokale perspektivet sammen

For anledninger har Trønderdebatt publisert over 20 innlegg om Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I anledning ettårsdagen for invasjonen av Ukraina den 24. februar, har Trønderdebatt satset på omfattende dekning.

Avisa har publisert over 20 artikler med bidrag fra norsk og ukrainsk samfunnsliv. I tillegg er ni sider og hele forsiden av Trønder-Avisa satt av til Trønderdebatts dekning.

– Som debattavis på nett har vi friheten til å rydde plass og si at i dag handler det bare om dette. Det er enklere for oss enn for mange andre aviser, og derfor er det så viktig at vi bruker den friheten, sier Trønderdebatt-redaktør Snorre Valen til Journalisten.

Blant skribentene dukker kjente navn som Jonas Gahr Støre, Liv Tørres og Cecilie Hellestveit opp. Flere politikere kommer til orde, så vel som en rekke ungdomspolitikerne.

Trønderdebatts egne kommentatorer har også bidratt med flere innlegg.

– I verden i dag er avstandene mindre og det er mulig å komme i kontakt med nesten alle. Det viktigste var å få inn bidrag fra Ukraina, som har nytte i norsk offentlighet, sier Valen.

Slik så forsiden av Trønder-Avisa ut fredag 24. februar 2023.
Slik ser forsiden på Trønder-Avisa ut i dag, ett år etter krigens utbrudd.

I Trønderdebatts ettårsmarkering for invasjonen har redaksjonen blant annet hentet inn et innlegg fra den meritterte ukrainske forskeren Volodymyr Kulyk, som skriver om den sterke nasjonale identiteten i hjemlandet.

Ukrainske Natalia Lillegaard har også bidratt til dagens markering i Trønderdebatt, hvor hun beskriver sitt forhold til både den ukrainske og russiske identiteten.

Stemmer som henne mener Trønderdebatt-redaktøren er ekstra viktige i denne sammenhengen, fordi de binder det ukrainske og det helt lokale perspektivet sammen.

Slik håper han at leserne fullt ut kan identifisere seg med det som skjer.

– Spesielt viktig har det vært at bidragene fra ukrainerne skal ha en egen tyngde på debattplass. At det snakkes med, og ikke bare om. Det trekker krigen mye nærmere oss, avslutter Valen.

Powered by Labrador CMS