Kulturbyråd Rina Mariann Hansen gjør seg klar for å utbetale en ny runde med pressestøtte fra Oslo kommune.
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen gjør seg klar for å utbetale en ny runde med pressestøtte fra Oslo kommune.

Oslo kommune satser på rekordrask utbetaling av lokal mediestøtte

– Vi vil behandle søknadene så raskt det er forsvarlig.

Publisert Sist oppdatert

Før jul i fjor delte Oslo kommune ut støtte til fem lokalaviser i hovedstaden som oppfylte kriteriene til kommunens lokale pressestøtte. Alle fikk de 600.000 kroner hver.

Søknadsfristen for 2020 var 1. april. Og nå satser Oslo kommune på å behandle søknadene i rekordfart.

– For å hjelpe lokalavisene i dagens situasjon vil vi behandle søknadene så raskt det er forsvarlig og regner med å ha utbetalingene klare i løpet av april. Dette betyr at vedtakene antakelig vil være fattet under ti virkedager etter søknadsfristen, så vidt jeg vet har vi ikke hatt noen tilskuddsordninger som vi har klart å behandle så raskt tidligere, skriver kulturbyråd Rina Mariann Hansen i en e-post til Journalisten.

– Oslo er omtalt som en hvit flekk på lokalaviskartet. Vi har mistet mange av våre bydelsaviser i senere år, og prøver derfor ut lokal mediestøtte for Oslo-aviser for å gi befolkningen innsyn i flere saker som angår dem, fortsetter kulturbyråden.

Hun sier at pressen gjør en viktig jobb med å sette et uavhengig søkelys på Oslo kommune, men at hovedstaden ikke har god nok dekning av lokalaviser for hele byen.

– Hovedstaden skiller seg i så måte fra andre byer og lokalsamfunn. Oslo har, grunnet svak lokalpresse, også en svakere offentlig diskusjon om blant annet lokale politiske spørsmål.

Her kan du lese hvilke aviser som fikk støtte fra Oslo kommune i forrige runde.