Dagsavisen endret saken etter NTBs oppdatering cirka klokken 23.15, med en beklagelse. Foto: Skjermdump Dagsavisen.
Dagsavisen endret saken etter NTBs oppdatering cirka klokken 23.15, med en beklagelse. Foto: Skjermdump Dagsavisen.

Dagsavisen legger seg flat etter «søppelflause»

– Det er fryktelig trasig, sier avdelingsleder David Stenerud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag meldte Dagsavisen at Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen skal granskes for søppelkaoset i Oslo. Saken ble sitert av flere medier, blant annet NTB. Og når sistnevnte har omtalt saken følger gjerne flere medier på, herunder Nettavisen.

David Stenerud. 
David Stenerud. 

Det som er riktig er at kontrollutvalget i bystyret satt i møte tirsdag kveld for å diskutere en eventuell gransking. Forslaget ble imidlertid nedstemt. 

Overfor Journalisten vil ikke Digital- og Oslo- avdelingsleder David Stenerud i Dagsavisen gå inn i detaljer på akkurat hva som forårsaket feilen. Det akter han å ta internt. 

Saken ble endret og rettet opp cirka klokken 23.15 tirsdag kveld.

– Vi gjorde en feil. Saken medførte ikke riktighet og det er vi nødt til å beklage. Det er fryktelig trasig. Og så var vi for sene med å rette opp feilen. Det må vi også beklage. 

Om saken ble delt på Facebook har han ikke oversikt over, men antar at den ikke ble det, siden den ikke er der nå. Dagsavisen har ikke som policy å fjerne delte Facebook-innlegg.

Les også: Dagsavisen avslørte prisvinner på forsiden

Større forbehold

Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB forklarer at de ble gjort oppmerksom på feilen av Miljøpartiet De Grønne kort tid etter at saken ble sendt ut klokken 19.10. Derfor sendte de ut ny sak klokken 19.46. Her ble kundene gjort oppmerksom på at møtet ikke var slutt og at vedtaket ikke var fattet ennå. 

– I ettertid mener jeg at vi burde tatt enda større forbehold. Men vi dekket saken til mål og sendte ut resultatet av møtet i kontrollutvalget klokken 22.43, opplyser han.

– Hvilke forbehold burde dere tatt? 

– Tydeligere presisering av at det var et forslag om gransking, at det gjaldt hele håndteringen av søppelspørsmålet, ikke kun nåværende byråd, og presisert enda tydeligere at møtet ikke var slutt.

Han forklarer at det kan være problematisk at kundene har ulikt mottak av «til redaksjonen»-meldingene fra NTB og erkjenner at de kunne vært enda tydeligere på presiseringen som kom klokken 19.46.

– Vi har valgt å ikke legge skyld på noen, for vi må ta skyld selv. Men her stolte vi på en annen kilde som hadde sak på noe som viste seg å være prematurt. Mange kunder brukte den første saken og rettet opp etter at vi gjorde det, sier han.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Rutinesvikt

Nettavisen var blant mediene som la ut NTB-meldingen og var raskt ute med å endre saken. Men den ble ikke endret på Facebook og saken er delt 72 ganger. 

Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.<br>Foto: Paul Weaver
Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.
Foto: Paul Weaver

Da Journalisten tar kontakt med nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen forklarer han at grunnen til at Facebook-meldingen ikke er oppdatert skyldes en rutinesvikt. 

– Vi la ut NTB-sak i går kveld om at byråden skulle granskes. Så kom det en oppdatering med at saken var lagt på is. Da endret vi vår sak. Så glemte vaktsjefen å oppdatere på Facebook.

Stephansen forklarer at redaksjonen fikk telefon fra Miljøpartiet De Grønne i dag med ros for at de var raske med retting av saken, men påpekte at de ikke hadde oppdatert på Facebook.

– Det er helt klart at dette er en rutinesvikt. Når vi bruker Facebook som kanal, må vi rette opp og følge utviklingen der også.

Powered by Labrador CMS