Østlands-Posten er mest lønnsom

På ti-på-topp-listen over lønnsomme aviser er Østlands-Posten i Larvik helt øverst. Kun en riksdekkende avis har klart å klemme seg inn blant de ti, og det er VG, skriver Aftenposten.

Det kan se ut som om flere lokalaviser har klart seg bedre gjennom annonsefallet i fjor enn de største avisene. I en kommentar til listen over avisenes lønnsomhet, sa Olav Mugaas, nestleder i Mediebedriftenens Landsforening:

- Store aleneaviser i lokale områder som har gjennomført rasjonalisering gjør det best.Lønnsomheten er målt i driftsmargin, driftsresultatets andel av driftsinntektene.

Gjennomsnittlig var driftsmarginen i fjor på 6,5 prosent i norske aviser. Det mente Mugaas var for svakt. Året før var den på 9,4 prosent.

29 av 149 aviser hadde en driftsmargin på over ti prosent i fjor, viser en undersøkelse Dagens Medier har laget. Aftenposten, Mugaas` avis, hadde driftsmargin på 14,3 prosent i 1998, men for fjoråret endte den på 1,8 prosent. Det er de store riksdekkende avisene og regionalavisene som ble hardest rammet av annonseraset i fjor høst.

Mens 111 aviser gikk med overskudd, var det 37 som i fjor gikk med underskudd.