Østlands-Posten kjøpte lokalradio-aksjer

Mediehuset Østlands-Posten AS har kjøpt 49 prosent av aksjene i Radio Tønsberg AS. Målet er å styrke Østlands-Postens flermediale strategi.

I en pressemelding fra ansvarlig redaktør Are Stokstad i Østlands-Posten heter det at det er eierandelen til Acnor Gruppen AS Østlands-Posten AS nå har kjøpt. Jærradiogruppen AS eier fortsatt 51 prosent av Radio Tønsberg AS som igjen eier de to lokalradiostasjonene Radio Tønsberg og Radio Sandefjord. Jærradiogruppen AS har eierandeler i 17 lokalradiostasjoner landet rundt og skal ha mer enn 500.000 ukentlige lyttere. A-pressen ASA er eneeier i Østlands-Posten AS og medeier (50 prosent) i Jærradiogruppen AS.

Østlands-Posten AS har gjennom de siste årene utviklet en flermedial strategi der flere lokalaviser, nettaviser, distribusjonsselskap og nå altså radio inngår, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

- Med dette kjøpet har vi befestet Østlands-Postens posisjon som en betydelig medieaktør i Vestfold. Jeg har lenge vært imponert over hvilke resultater Radio Tønsberg har oppnådd som kommersiell radioaktør i et meget tøft marked, og vi gleder oss over å få være med på å utvikle denne bedriften videre, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør Are Stokstad, som viser til at kanalen har en sterk posisjon i den unge målgruppa mediehuset ønsker å nå.

Østlands-Posten kommer ut i Larvik og eier i tillegg lokalavisene Jarlsberg og Øyene i Vestfold også Porsgrunns Dagblad, Aust Agder Blad og Tvedestrandsposten. Avisene trykkes i søsterbedriften Larvik Rotasjonstrykkeri AS. Østlands-Posten eier også distribusjonsselskapet Søndre Vestfold Distribusjonsselskap AS som håndterer all morgendistribusjon i Larvik og Lardal kommuner.