Stavern får egen nettavis

Eieren Østlands-Posten håper nyvinningen, med det maritime navnet Svenner.no, skal bli et fyrtårn for kystperlen.

Publisert Sist oppdatert

Den nye nettavisa for Stavern og omegn ble lansert fredag. Svenner.no har som mål å ta det som en gang var Norges minste by på pulsen, og skal samtidig forsøke å gi turister og hyttefolk en nærmere kontakt med Stavern gjennom hele året.

– Etter at vi i vinter lanserte Stavernmagasinet under Østlands-Postens nettavis www.op.no, presenteres nå magasinet som en helt egen nettavis under navnet og domenet Svenner.no, sier kanalsjef Bjørn-Tore Sandbrekkene i Mediehuset Østlands-Posten.

Han forteller at Svenner.no vil presentere mennesker og lokale saker fra Stavern og distriktet rundt, med fokus både på de små detaljene i nærmiljøet og de store hendelsene. Svenner.no skal også bidra til å skape debatt rundt viktige lokale saker, og i stor grad slippe til lesere og lokale aktører til i spaltene.

Svenner er kjent for mange som et fyrtårn på en øy rett utenfor Stavern.

– Vi valgte navnet Svenner fordi stedet og begrepet er nær knyttet opp mot Stavern. Svenner står for sjø og trygg havn, og er et kjennemerke som er viktig for alle som har et forhold til og som besøker stedet, sier Sandbrekkene.