Disse avisene ser du trolig ikke igjen neste år. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
Disse avisene ser du trolig ikke igjen neste år. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Ansatte kan kjøpe dittOslo

Men da er det trolig avisene de vil ha.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styremøtet i mediehuset DittOslo besluttet onsdag at gratisavisene skal avvikles fra nyttår, med mindre de kan avhendes til kjøpere. Nordstrands Blads abonnementsutgave vil det bli forsøkt overført til andre mediehus i konsernet, for eksempel Romerikes Blad eller Østlandets Blad.

- Amedia forsøker å finne en løsning i konsernet for å kunne overføre avisen til et annet mediehus. Det jobber man med nå. Verken mer eller mindre, sier styreleder Pål Eskås til Journalisten. Han er også administrerende direktør i Romerikes Blad.

Om det ender med at avisen blir redigert fra Lillestrøm, Ski eller for den saks skyld Moss, kan han ikke svare på.

Gratis

Hvis det ikke kommer til løsning her, vil avisen legges ned. Det samme gjelder de seks avisene som gis ut i 12 forskjellige sonede utgaver. Men også disse kan få nye eiere.

Lundquist Media som gir ut Byavisa ukentlig i Sandefjord, Moss, Drammen, Tønsberg, Fredrikstad og Sarpsborg. Administrerende direktør Bjørn Larsen har tidligere sagt at de følger med på det som skjer.

Nettstedene DittOslo og skjerioslo jobbes det også med å finne kjøpere til. Hvis ikke vil også disse bli avviklet fra årsskiftet.

Mentor Medier er interessert, men administrerende direktør Helge Simonnes sier at de ikke har gjort framstøt. Skulle Eskås eller eneleder Tore Bollingmo banke på døren, er han villig til å ta en prat.

- Vi snakker med alle som ønsker å snakke med oss.

Til Nettavisen?

Nettavisen har gode erfaringer med lokale nettaviser knyttet opp mot riksutgaven. Fram til for seks år siden drev de sammen med selskapet iMedium nettstedene iBergen og iOslo. Førstnevnte klarte de sågar å drive med overskudd. Men svikt i reklamemarkedet og manglende kapital hos partneren førte til nedleggelse av begge utgavene. 

Sjefredaktør Gunnar Stavrum kan med dette som bakteppe være en aktuell kjøper. Nettavisen har snudd økonomien til stadig større overskudd, og har i det siste gjennomført oppkjøp av blant annet Stocklink Imarkedet. Ved å ta tak i DittOslo vil han igjen kunne begynne oppbyggingen av lokale nettaviser. Men det ønsker ikke Stavrum å kommentere nå.

 - Jeg synes folkene i DittOslo er flinke og mener det er synd det som nå skjer, sier han i en kort kommentar.

Motivasjon

En annen mulig kjøper er de ansatte. Ikke Bollingmo, han sier til Journalisten at han ikke er interessert. Men klubbleder Øystein Dahl Johansen sier at det er noe som vurderes.

- Men det er helt på idestadiet, slår han fast. - Og da er det kanskje ikke nettutgaven, men enkelte av avisene som er aktuelle. Vi ser et langt større potensial i dem enn ledelsen og konsernet gjør.

I går fikk de 37 ansatte i selskapet vite at de trolig ikke har jobb over nyttår. De har fått tilbud om å søke sluttpakker som ifølge Bollingmo er i samme matrise som i resten av Amedia. Tidligere har det vært vurdert å la være å gi sluttpakker eller eventuelt «halve» sluttpakker sammenlignet med konsernet.

- Det er en fattig trøst i det hele, sier klubblederen. Men mens det i resten av Amedia er snakk om nedbemanning, er det i deres mediehus snakk om nedleggelser. 

Johansen forklarer at ansatte som har mindre enn fem år ansiennitet ikke kvalifiserer til sluttpakker. I redaksjonen er det tre som faller utenfor.

- I utgangspunktet skal vi jobbe som normalt ut året. Ut i fra behandlingen saken fikk i styret i går har de i styret som stemte for og ledelsen relativt liten tillit. Vi er spent på hvordan man motiverer de ansatte til å jobbe ut året.

24. juni må søknaden om sluttpakke forligge.

Powered by Labrador CMS