Skjermdump fra Fiskeribladets sakt-tv-satsing.
Skjermdump fra Fiskeribladets sakt-tv-satsing.

Nå kan du følge skreifiske – fisk for fisk

Fiskeribladet satser på sakt-tv. Sender en uke dirkete fra båten «Helena» på fiskefelt i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra fredag morgen kan du på nettsidene til Fiskeribladet følge fiskebåten ”Helena” på skreifiske utenfor Sørøya i Finnmark. Et kamera er montert på dekk, og i en uke strømmes jakten på skreien direkte.

– Vi vil vise et fantastisk fiskeri, med noen fantastiske yrkesutøvere. Dette er norsk tradisjon, og vi vil vise så mange som mulig i Norge hva som foregår på kysten akkurat nå, forteller redaktør Øystein Hage i Fiskerbladet til Journalisten. 

Ideen om å vise fisket frem i sakte-tv-formatet kom til dem i fjor vinter. Inspirasjonen er selvsagt NRKs mange ulike minutt-for-minutt satsinger, og Hage mente at ganske enkelt at det ville være gøy å gjøre en slik jippo på fisket.

– Vi investerte i en del nytt fotoutstyr i fjor høst, så det har vært planlagt en stund. Vår forse er fisk, og da burde vi jo utnytte muligheten.

Garanterer stor torsk

Skipper Tom Vegar Kiil, som stiller båten til rådighet for kameraet, er en kjenning av avisen. Han har tidligere strømmet på privaten, for å vise familien hjemme at alt er vel ute på havet.

– Dette blir kult. Vi får vist oss og næringa fram. Det blir uværsdager og rolige dager, været blir som det blir. Første april skal vi sette kveitegarn, og når vi skal ta inn de kan det bli litt action med store kveiter. Man vet aldri, det kan hende vi ikke får noe. Men stor torsk kan jeg garantere, sier Kill til Fiskeribladet.

Noe av målet med strømmingen er ifølge Kiil også å avkrefte noen myter om fiskeren. Kanskje vil også noe myter bli bekreftet.

Tilleggsprodukt

Dette er Fiskeribladets første satsing på sakte-tv. Hage anser også strømmingen som et tilleggsprodukt, ettersom det foreløpig ikke er så mye å hente i rene penger.

– Nå har strømmen vært oppe noen timer, hvordan er tallene?

Det har gått veldig bra. Vi har 4500 unike brukere nå. I den store målestokken er det selvsagt lite, men vi er fornøyd. Og så får vi se om vi gir strømmen til NRK eller Dagbladet som begge har spurt om å få dele den. 

Du kan også følge fisekerne her: 

 

Powered by Labrador CMS