Frode Bjerkestrand. Foto: Vegard Valde, Bergens Tidende
Frode Bjerkestrand. Foto: Vegard Valde, Bergens Tidende

Frode Bjerkestrand ny kulturredaktør i Bergens Tidende

Bjerkestrand tiltrer stillingen umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende (BT) presenterte Frode Bjerkestrand som ny kulturredaktør på et allmøte i redaksjonen fredag. Bjerkestrand overtar etter at Hilde Sandvik tok sluttpakke i januar.

Hjertenes beskriver Bjerkestrand som en uredd og kunnskapsrik kommentor og dyktig skribent, som det alltid er interessant og lytte til.

– Da Hilde ville slutte i januar var det ikke naturlig å lyse ut en ny stilling. Vi har jobbet med hvordan vi skal dekke kultur. Utfallet av det er at sterke stemmer er viktig for BT – og derfor er det viktig med en redaktør som kan løfte perspektivet, men også som står støtt i den bergenske identiteten. Derfor er Frode er en ypperlig kandidat.

Hjertenes forklarer at BT framover skal satse mer på kultur.

– Bergen er en kulturby og vi vil at flere skal vite om dette. Vi vil dyrke bergensscenen nå flere lesere digitalt enn vi klarer i dag. Vi jobber med nyhetsbrevformatet og det kommer en del andre spennende ting utover våren. I den settingen er sterke stemmer en vitkig del av dekningen, så bra å ha en redaktør som Frode Bjerkestrand.

Overraskende

Bjerkestrand ble tilbudt stillingen som kulturredaktør og tiltrer stillingen umiddelbart.

– Jeg så ikke den komme og ble veldig overrasket. Men jeg har aldri lagt skjul på at kultur er mitt hjemland. Jeg ble ansatt som kulturjournalist for 25 år siden. Da skulle jeg hjelpe til med å gi avisen et mer folkelig og ungdommelig preg. Jeg var 28 år og ungdomsalibi i det som den gang var en en noe besteborgelig avis. I 1994 var jeg med på å starte magasinet Tid og Sted her i BT, der fikk vi gjort mye tøff undergrunnsjournalistikk. Senere har jeg skrevet mye om kultur både som magasinjournalist og som kommentator. Nå får jeg anledning til å rendyrke dette feltet. Kultur er sykt viktig, sier Bjerkestrand til BT.

Taktfaste klapp

Leder Dag Idar Tryggestad i redaksjonsklubben sier at utnevnelsen av Bjerkestrand som kulturredaktør skapte taktfast klapping blant kollegen under allmøtet.

– Han har vært lenge i BT og kjenner både byen og kulturlivet godt. Det er et bra valg for leserne og et bra valg for oss, sier Tryggestad.

Powered by Labrador CMS