Klubbleder Dag Idar Tryggestad i Bergens Tidende får beholde medlemmet som gikk til sak mot egen arbeidsgiver. Foto: Martin Huseby Jensen
Klubbleder Dag Idar Tryggestad i Bergens Tidende får beholde medlemmet som gikk til sak mot egen arbeidsgiver. Foto: Martin Huseby Jensen

BT-journalist beholder jobben

Trekker søksmål mot arbeidsgiveren etter at Bergens Tidende (BT) har valgt å trekke oppsigelse.

Publisert Sist oppdatert

Klubbleder Dag Idar Tryggestad bekrefter løsningen overfor Journalisten torsdag ettermiddag.

Kommende tirsdag var journalistens søksmål mot Bergens Tidende berammet til å komme opp i Bergen tingrett.

- Vi har trukket søksmålet nå som Bergens Tidende har valgt å trekke oppsigelsen. Jeg er svært glad for at dette har fått en løsning. Denne situasjonen burde ikke ha oppstått, sier Tryggestad til Journalisten under en pause i et landsstyremøte i Norsk Journalistlag (NJ).

Journalisten som nå får beholde jobben har jobbet over 25 år i avisen, men fikk oppsigelse av BT under nedbemanningsrunden tidligere i år. Journalisten har stått i stillingen i påvente av arbeidsrettssaken.

Får ikke konsekvenser for andre

Det var i fjor at BT vedtok at redaksjonen måtte spare 30 millioner kroner. I februar fikk først 10 ansatte beskjed om at de var overtallige. Etter forhandlinger ble antallet konflikter med journalister redusert til de to. Den andre saken ble forlikt i september. En tredje som gjelder en grafiker er det fortsatt ikke løsning på.

Tryggestad sier at det også er enighet om at BT ikke skal nedbemanne et annet årsverk i stedet for stillingen som nå har løst seg. 

Både klubblederen og sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT sier at de nå er enig om å legge saken bak seg,

- Vi har trukket saken, og vedkommende journalist fortsetter i BT. Jeg er glad for at vi dermed kan sette strek, og se fremover. Jeg har ikke noen kommentarer utover det, skriver Hjertenes i en tekstmelding til Journalisten.

Powered by Labrador CMS