P4s nyhetsflaggskip legges ned fra nyttår.
P4s nyhetsflaggskip legges ned fra nyttår.

P4 dropper Sytten Tretti

Ansatte informert om at flaggskipet tas av lufta fra nyttår.

Kilder sier til Journalisten at P4s ledelse har besluttet å legge ned Sytten Tretti. Debatt- og aktualitetsprogrammet har vært på lufta helt siden P4 ble etablert i 1993 og er derfor en institusjon i Radio-Norge.

Ledelsen i P4 vil ikke bekrefte at det er tatt noen slik beslutning.

– Det eneste jeg kan si er at vi driver med planleggingen av programmer for neste år nå, slik vi gjør hver høst. Ingen ting er avgjort ennå. Vi har ingen kommentarer til programendringer før det eventuelt skulle skje. Dette handler blant annet om konkurransesituasjonen, sier nyhetsredaktør Derek André Bjølgerud.

Fortsetter nyhetssatsing

– Kan du si om Sytten Tretti er blant de programmene dere vurderer videre eksistens for?

– Nei, det kan jeg ikke si noe om. Men det er ikke slik at P4 kommer til å redusere nyhetstilbudet sitt. Ifølge konsesjonen vår skal vi ha en egen nyhetsredaksjon og sende nyheter gjennom hele dagen. Vi har en stor nyhetsredaksjon, med omtrent like mange årsverk som underholdningsavdelingen. Det vil si 27-28 årsverk.

Fikk pris i 2010

Sytten Tretti sendes daglig mandag til fredag fra klokka 17.30 til 18. Programmets hovedinnslag er dagsaktuelle debatter med sentrale norske politikere og samfunnsaktører. Programmet presenterer også analyser og kommentarer, rapportering fra begivenheter i inn- og utland og andre oppsiktsvekkende temaer.

Programmet fikk i 2010 Prix Radio for årets intervju, for en partilederutspørring av Frp-leder Siv Jensen.

– Ingen kommentar

Ingen av de tillitsvalgte ønsker å uttale seg om saken. Lederen av redaksjonsklubben, Liv Berit Karlsen, sier til Journalisten at hun ikke kan kommentere saken.

– Har de ansatte vært involvert i drøftelser om Sytten Trettis framtid?

– Det har jeg heller ingen kommentar til.

Andre kilder bekrefter underhånden at redaksjonen ble orientert om beslutningen for et par dager siden.

Lisberg slutter

Nylig ble det kjent at Kalle Lisberg (63) slutter som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i P4 Radio Hele Norge, etter ti år i jobben. Lisberg var med på å starte P4 for 20 år siden. Han erstattes av Trygve Rønningen, som tidligere har vært programdirektør i P4.

En rekke kjente radionavn har vært programleder for Sytten Tretti opp gjennom årene, siden starten i 1993: Erik Molland, Svein Tore Bergestuen, Johan Wilskow, Anne Jortveit, Birgitte Malling, Per Ståle Lønning, Thomas Alsaker, Svein Torgersen, Tony Ågotnes, Eirik Torbjørnsen og Per Henrik Stenstrøm.

– Veldig trist

En av de programlederne fra de senere årene, Erik Molland, sier til Journalisten:

– Jeg var programleder for Sytten Tretti i seks år, inntil i fjor. Jeg synes det er veldig trist hvis det stemmer at programmet skal legges ned. Det vil være synd for P4 og deres identitet som radioselskap, dersom de mister flaggskipet sitt på nyhetssiden. Floraen av debattprogrammer i norske medier er blitt tynnet ut de siste årene. Sytten Tretti har vært et alternativ, med en litt annen stil. Vi mister mangfold dersom det blir borte.

Powered by Labrador CMS