Paal Uvaang har bakgrunn fra blant annet Dagbladet. Julie Nordby Egeland har vært tilknyttet Morgenbladet i noen år allerede.
Paal Uvaang har bakgrunn fra blant annet Dagbladet. Julie Nordby Egeland har vært tilknyttet Morgenbladet i noen år allerede.

Paal Uvaag og Julie Nordby Egeland til Morgenbladet

Blir sosial medier-ansvarlige.

De to er ansatt som ledd i å intensivere den varslede satsingen digitalt, melder Morgenbladet i en pressemelding.

35 år gamle Paal Uvaag har tidligere avisbakgrunn fra blant annet Dagbladet. Han har tidligere jobbet med lingvistikk på Universitetet i Oslo, som lærer i videregående skole og som språklig rådgiver ved Norges idrettshøgskole. Uvaag har vært tilknyttet Morgenbladet i fire år allerede, som avisens huslingvist – altså korrekturleser, redigerer og journalist.

28 år gamle Julie Nordby Egeland har bakgrunn som journalist og spaltist i Klassekampen, og kommer nå fra jobben som tekstforfatter i kommunikasjonsbyrået Newslab.

– Morgenbladet har gjort meg klokere hver fredag i mange år. Avisen tør å gå i dybden på alt fra oppdrettslaks til denimshorts, og den bredden setter jeg stor pris på. Jeg gleder meg utrolig mye til å løfte frem den grundige journalistikken og å vise at dybde og kompleksitet også hører hjemme i de raske, sosiale mediene, sier Egeland i meldingen.

Utviklingsredaktør Cornelia Kristiansen sier i meldingen at hun gleder seg til å jobbe med de nye kollegene og gjøre Morgenbladet større og bedre i digitale kanaler.

Uvaag og Egeland er begge ansatt i 18 måneders prosjektstillinger.